U trendu

Vreme je za baštu

Proleće je pravo vreme da se pozabavite svojom baštom.
Staklene bašte
Ima sve više sunca, što znači da se i ovakve bašte zagrevaju. Kada su dani topli, dobro ih provetravajte. Vodite brigu o biljkama u staklenim baštama tako što ćete ih češće zalivati i đubriti. Takođe, proverite da li ima nekih štetočina.
Saksijsko cveće
Čak i ako ste baštovan početnik, vaša terasa ili prozor mogu da izgledaju prelepo ako na njih stavite cveće u saksijama. Koristite viseće saksije, ćupove i razne druge posude za sadnju. Možete ih obojiti u raznim bojama – biće još veselije.
Zalivanje
Nemojte da dozvolite da se vaša bašta isuši. Pronađite svoj ritam zalivanja kako biste imali srećne i zdrave biljke. Postavite sistem za zalivanje kako biste svoj rad sveli na minimum, ali i da biste na najbolji način zalivali svoju baštu.
Održavanje travnjaka
Želite da imate najlepši travnjak u kraju? Najbolje je da započnete sada.
Sadnja drveća i cveća
Na nekim područjima prošlo je vreme za presađivanje velikih žbunova ili drveća, ali u mnogim klimatskim zonama još uvek možete da sadite zimzeleno drveće, žbunje, perene i druge biljke.
Povrće
Na većini područja april je pravi početak za sadnju povrća, naročito špargli. Ipak, još uvek nije toliko toplo da bi se sadio paradajz, krastavac i druge biljke koje vole toplotu. Sačekajte kraj meseca ako želite da sadite kukuruz ili pasulj, ali sada možete da sadite i krompir, crni luk ili rotkvice.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike