Vrhunski svetski prevarant: Bogataše ubedio da je Rokfeler (video)

Kristof Tijeri Rokankurt, poznatiji kao Kristofer Rokankurt, prevario je brojne ugledne i poznate ljude ‘prodavši’ im priču da je član francuskog ogranka porodice Rokefeler. Među njegovim brojnim prevarantskim poduhvatima je prevara na kojoj je lakoćom zaradio 1,4 miliona dolara U Parizu je uspeo da lažira dokument i tako ‘dokaže’ da mu pripada vredna nekretnina. Prodao je za navedeni iznos – karijera svetskog varalice je počela.

Bogataše uveravao da im je ravan skupim večerama

Odlučio je da pokuša tražiti sreću u SAD-u. Tamo je izmislio desetak pseudonima pod kojima je vrlo uspešno uspeo da upadne u ugledne i bogate krugove, nagovarajući američku elitu da ulažu u njegove ‘projekte’. Trik da ih uveri da je imućan bio je vrlo jednostavan – častio bi ih skupim večerama u popularnim restoranima, a račun bi plaćao isključivo u gotovini. Stigavši u Los Angeles, pretvarao se da je uspešan filmski producent, bivši bokserski prvak ili uspešan kapitalista.

Govorio da je sin Sofije Loren i nećak Oskara de la Rente

Koristio se imenima slavnih pa se tako predstavljao kao sin italijanske glumice Sofije Loren. Govorio je da su mu ujaci pokojni Oskar de la Renta i Dino De Laurentis. Uspeo je da ostvari i vezu sa Plejbojevom zečicom Pijom Rejes sa kojom je dobio sina Zeusa. Navodno je u to vreme živeo sa još jednom ‘zečicom’, Rondom Rajdel šest meseci. Ona je čitavo vreme verovala da krevet i stan deli sa plemićem, sinom grofice iz Francuske. Nije znala ni da je oženjen njenom koleginicom.

Živeo sa Mikijem Rurkom

Rokankourt je neko vreme živeo sa glumcem Mikijem Rurkom, a Žan-Kloda Van Dama uspeo je da nagovori da mu producira film. Godine 1997. policija je prvi put upala u njegov hotelski apartman. Već sledeće godine je uhapšen zbog umešanosti u neku pucnjavu, ali je pušten uz kauciju. Kasnije su ga teretili i za lažiranje pasoša, nakon što je podmitio zaposlenog Stejt Departmenta i uspeo da dobije lažni dokument, ali je oslobođen. 2000. godine je uhapšen zbog neplaćenog hotelskog računa u Hemptonu, ali je platio kauciju. Više puta je osuđivan zbog lažiranih dokumenata, a 27. aprila 2001. godine je zajedno sa Pijom Rejes uhapšen u Kanadi zbog optužbi da su prevarili stariji par. Rejes je ubrzo puštena nakon što je uspela da uveri vlasti da nema veze sa Rokankurtovom prevarom kao ni ikakvog saznanja o kriminalnim aktivnostima svog supruga, prenosi Express.

U autobiografiji ismejao svoje žrtve

Vreme u zatvoru ovaj moderni prevarant skraćivao je pisanjem autobiografije u kojoj je otvoreno ismejavao svoje žrtve. Godine 2002. je izručen SAD-u gde je optužen za krađu, krijumčarenje, podmićivanje, razbojništvo, krivokletstvo i prevaru na štetu čak 19 žrtava. Dosuđeno mu je 9 miliona dolara kazne i pet godina zatvora. U Švajcarskoj su ga tražili zbog povezanosti sa krađom dragulja, zbog čega mu je zabranjen ulazak u zemlju do 2016. godine. Jednom je procenjeno da su svi Rokankourtovi ‘poduhvati’ vredni oko 40 miliona dolara, ali točan iznos nije moguće potvrditi. Agencija AP 2006. godine objavila je vest kako je pritvoreni bivši privatni istražitelj Entoni Pelikano na ilegalne načine proveravao policijskog istražitelja koji je istraživao Rokankurtovu nabavku lažnih dokumenata.

Živeo u sirotištu od 5. godine

Rokankurt je nakon izlaska iz zatvora za NBC ispričao kako mu je majka ponekad radila kao prostitutka, a otac mu je bio alkoholičar koji ga je poslao u sirotište kada mu je bilo samo pet godina. Živeo je i sa bivšom Miss Francuske Sonjom Roland sa kojom je dobio kćerku Tes. Vezu su prekinuli 2008. godine. Godinu kasnije oglasila se francuska glumica Ketrin Brelat, kojoj je otkrivena cerebrovaskularna bolest. Tvrdila je da je Rokankurt 2004. godine prevario za 700.000 evra.

– Zloupotrebio je moju slabost – rekla je.

Zbog njenih tvrdnji, otkazan je film ‘Bad Love’ u kom su trebali da se pojave Rokankurt i svetski top model Naomi Kempbel. Brelat je tada jednom francuskom novinaru rekla kako joj je dan kada je upoznala Rokankurta bio najgori u životu, čak gori od dana kada je saznala da boluje od cerebrovaskularne bolesti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike