Za finale Telenor turnira u Kleš rojalu borilo se 5.000 takmičara

Oko 5.000 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bugarske učestovalo je u regionalnom takmičenju za najbolje igrače video igrice „Kleš rojal“ (Clash Royal) u okviru ovogodišnjeg Games.CON festivala u „Telenor areni“.

Pobednik regionalnog takmičenja je Matija Nikolić – Matija 3D iz Srbije, koji je u finalu pobedio igrača iz Bugarske Valentina Fedeev Todorova, a treće mesto pripalo je Nikoli Popoviću koji je dan pre toga osvojio titulu šampiona Srbije.

Pored titula „Kleš rojal“ kralja, pobednici su osvojili i vredne novčane nagrade i to prvonagradjeni 2.500 evra, drugome na turniru pripalo je 1.000 evra, dok je trećeplasirani dobio 500 evra. Prvoplasirani igrač osvojio je i Samsung Galaxy Tab S3, dok su osvajači drugog i trećeg mesta dobili Samsung Galaxy S8.

Velikom nacionalnom finalu Srbije koje je odigrano u petak, 15. decembra u „Telenor areni“ na Beogradskom sajmu, prethodila su četiri kvalifikaciona onlajn turnira u kojima je učestvovalo 4.000 takmičara iz Srbije.

Samo 16 najboljih dobilo je priliku da se bori za titulu nacionalnog šampiona, dok je osam igrača ukrstilo virtuelna koplja sa najboljima iz Crne Gore i Bugarske.

Nataša Levićanin iz „Telenora“ istakla je da industrija igrica nije namenjena samo deci.

„Statistika kaže da 50 odsto Evropljana koji koriste pametni telefon igra mobilne igrice. U proseku oni provedu oko 85 odsto vremena igrajući igrice, a medju njima su i Telenor korisnici“, kazala je ona i dodala da zbog toga „Telenor“ želi da im obezbedi najbolje okruženje za igrice, kako kroz mrežu tako i kroz digitalni sadržaj.

Levićanin je navela da je „Telenor“ prošle godine ostvario saradnju sa kompanijom koja proizvodi mobilne igrice Super cel (Super Cell), a omogućio je i poklon za svoje korisnike u vidu interneta za najpopularnije igrice kao što je „Kleš rojal“.

„To je naišlo na sjajne reakcije kod korisnika i ove godine smo proširili tu saradnju i organizovali regionalno takmičenje Kleš rojalu u Beogradu za Bugarsku, Crnu Goru i Srbiju“, rekla je ona.

Levićanin je najavila da „Telenor“ planira nove aktivnosti u okviru gejminga i ostalih digitalnih servisa.

Ovogodišnji Games.CON festival koji je zauzeo tri hale Beogradskog sajma, otvoren je za predstavnike svetske industrije igara, domaće divelopere, distributere opreme za gejming, eSsports asocijacije, medijie, izdavačke kuće i striparnice, YouTubere i najbolje kosplejere.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike