najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Za zaljubljivanje

Kada je jorgovan u cvetu, tada znamo da je predivan mesec maj pred nama ili je u toku. U romantičnim aranžmanima cvetovi opojnog mirisa šire posebnu draž.
Od sveže ubranog cveća jorgovana iz bašte možete napraviti pravi mali buket za vile. Ljubičaste cvasti jorgovana odlično se uklapaju uz vrlo dekorativne cvetove minđušice i jarkozelenu mlečiku. Ako pravite ovakav buket, evo jednog saveta: prethodno uklonite listove sa stabljike jorgovana kako bi cvetovi više došli do izražaja. Maestralanu kombinaciju čine jorgovan – kralj proleća i neke druge prolećne biljke. Tako, na primer, jorgovan lepo izgleda u društvu ruže, kraljice cveća. Suručica belih cvetića i bršljan daju harmoničnu notu ovom buketu. Ovakav aranžman najlepše izgleda ako ga stavite u visoke i uske vaze.
A sada nešto za one malo veštije. Napravite aranžman u obliku srca. Ovim malim umetničkim delom možete obradovati vama drage osobe. Evo kako da to učinite. Savijte čvrstu žicu u obliku srca i upletite krajeve žice. Tankom žicom za cveće fiksirajte buketiće jorgovana na srce od žice tako što ćete ih njom gusto obmotati. Između buketića ubacite cvetove i grančice lazarkinje, koji će srcu dati potrebnu svežinu. Na kraju aranžman doterajte ukrasnim tračicama u odgovarajućoj boji. Srce orošavajte ustajalom vodom, i to više puta tokom dana, kako bi cvetovi ostali sveži. Miris cvetova ostaće još neko vreme pošto cvetovi uvenu.
Evo savršene ideje za ljubitelje cveća koji nemaju puno slobodnog vremena: stavite dve tegle ili vaze u korpu, a u njih stavite grančice jorgovana. Ružičaste salvete uneće novu dinamiku i igru boja.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike