U trendu

Zagonetka koju može da reši samo 5 odsto ljudi, da li ste među njima?

Zagonetke su odličan način da se zabavite, ali i aktivirate moždane vijuge. Jedna od mozgalica koja se nalazi u sklopu ispita za FBI agente, već godinama privlači mnogo pažnje, i kažu da je reši samo 5 odsto ljudi.

Ona glasi:

Muškarac i žena izlaze na piće na svom prvom sastanku. Vreo je letnji dan, tako da dok muškarac i žena čekaju na obrok, oboje dobijaju čašu ledene vode. Žena se mnog znoji i dodatno je žedna, pa odmah na početku ispije tri čaše ledene vode, dok je muškarac pio samo gutljaje vode tokom obroka.

Kasnije tog dana, muškarac šalje poruku ženi u kojoj joj kaže da je bolestan i da se oseća izuzetno slabo. Pre ponoći, policija je proglasila čoveka mrtvim. Kada je žena privedena na ispitivanje, utvrđeno je da su i ona i piće njenog partnera bili otrovani.

Postavlja se pitanje – zašto je muškarac umro, a žena nije?

Pogledajte video:

@themagicmatt

What was in his drink?😳🥂#riddle#solve#trythis

♬ Damned – Treyarch Sound & Brian Tuey & James McCawley & Kevin Sherwood

Iako postoji veliki broj verzija koje ukazuju na rešenje ove zagonetke, tačna je samo jedna. Ona glasi da je otrov bio u kockama leda.

Naime, ženina intenzivna žeđ joj je na kraju spasila život jer je brzo popila vodu, pre nego što je led uspeo da se otopi. Njen partner je, s druge strane, pio svoju vodu polako, dajući dovoljno vremena otrovu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar