Zamenili su svakodnevni život avanturom, sada su najsrećniji na svetu

Britanski bračni par Džulija Prajk i Gareh Šon zamenili su „dosadni“ život u Velikoj Britaniji seoskom kućom u ruralnom delu Mađarske. Kada su kupili oronulu kuću za 3.000 funti u selu Gadac, Džulija i Garet nisu govorili ni reč mađarskog jezika. Uprkos tome, par je odlučio da napusti Berkšir, gde je Džulija radila kao frizerka, a Garet kao obućar, i počnu život ispočetka.

Društvo na imanju koje sami renoviraju pravi im pas Peper. Uprkos hladnoći, kupaju se pod spoljnim tušem, koriste solarne panele i imaju samo jednu slavinu koja se nalazi van imanja. U početku su kuvali na vatri koju bi naložili u dvorištu, a sada imaju peć na drva koju su kupili za 70 funti. Trenutno troše oko šest evra na dan, a troškove dodatno planiraju da smanje uzgajanjem kokoški, zečeva i povrća.

„Kada smo stigli imao sam napad panike i pitao sam se da li sam napravio veliku grešku kao što je većina u Velikoj Britaniji mislila. Prvi meseci su bili najteži“, kazao je Garet za tamošnje medije.

Džulija priznaje da njena majka njihov novi život smatra apsolutnim paklom. Roditelji su je u Velikoj Britaniji vozili sportskim automobilima, plaćali joj časove jahanja i očekivali su da će pohađati fakultet kako bi imala dobro plaćen posao. Sa visokim očekivanjima borila se još kao tinejdžerka, a pobunila se tako što je napustila fakultet, obrijala glavu i tetovirala se.

„Kad sam rekla roditeljima da ću postati frizerka reagovali su kao da ću se pridružiti nekim pobunjeničkim snagama. To je bio početak kraja onoga što sam nekada bila. To je razočaralo moje roditelje“, kazala je Džulija.

Ubrzo nakon što je upoznala Gareta, počeli su da žive zajedno i zapeli u rutinu u kojoj su naporno radili da bi platili račune.

„U Engleskoj smo imali normalan, dosadan život. Uzbuđenje je nestalo“, kaže ona.

Par je odlučio da želi avanturu i potpunu promenu i tako su stigli u Mađarsku. Ušteđevinu od 5.000 funti potrošili su na kupovinu imanja i popravke. Kažu da im se novi način života veoma sviđa.

„Sviđa mi se jer ne znam šta sutra nosi i kakvi izazovi su pred nama. Shvatila sam da imati manje znači biti bolji“, zaključila je Džulija.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike