Zaposlen je u Google-u, živi u kamionu na njihovom parkingu

Kada je Brendon iz Masačusetsa stigao u Bej Area u San Francisku, nije se odlučio za stan, već se uselio u kamion od 12 kvadratnih metara. Ideju je dobio dok je stažirao u Google -u prošlo leto, pa je živeo u najjeftinijem smeštaju kompanije – dve spavaće sobe za četvoro ljudi (koštalo ga je oko 2000 dolara mesečno), prenosi Independent. Njegovo prezime nije objavljeno kako bi se zaštitila njegova privatnost.

Foto: Beta

Foto: Beta

“Shvatio sam da stan plaćam previše, a nikad nisam kući“, kaže Brendon. “Teško mi je bilo da se pomirim sa tim da taj novac bacam – ne štedim, ne ulažem ni u šta“, dodaje.

Nakon što je saznao da će dobiti posao za stalno u San Francisku, odmah je počeo da postavlja temelje za život u kamionu. Nakon nekoliko meseci kupio je Fordov kamion iz 2006. godine, sa 252.000 pređenih kilometara. Platio ga je 10.000 dolara, za šta je iskoristio bonus koji je dobio pri dolasku u kompaniju. Vodi i blog, “Misli iz kutije“ („Thoughts from Inside the Box“). Jedini stalni trošak koji ima mu je osiguranje za kamion.

“Ne posedujem ništa što bi trebalo da se uključi u struju. Kamion ima nekoliko sijalica, a noću koristim baterijsku lampu. Imam i prenosnu bateriju koju punim na poslu. Poslovni laptop izdrži preko noći, a punim ga na poslu“, objašnjava Brendon.

“Glavne stvari koje imam su krevet i ormar. Napravio sam i vešalicu, da mogu da kačim odeću. Osim toga i par plišanih igračaka, nemam baš puno toga“, kaže Brendon.

Tušira se i jede na poslu

Hranu i tuševe osigurava kompanija. Hrani se na poslu i tušira se nakon jutarnje gimnastike. “Cilj mi je da uštedim oko 90% prihoda, nakon poreza. To želim da iskoristim za plaćanje studentskih kredita“, kaže. Namerava da ih isplati u narednih šest meseci i nakon toga uštedi hiljade dolara u narednih 10-ak godina. Štednja na stanarini omogućila mu je da se hrani u luksuznim restoranima i da više uživa nego što bi uspeo da živi u stanu.

Negativna strana takvog života je mali prostor – a i pogodnosti kao što je klima, grejanje i toalet.

Brendon kaže da je ovaj prostor veći od bilo koje spavaće sobe koju je do sada imao, a ionako dolazi kući samo da prespava.

“Planiram da putujem svetom i moram da budem naviknut na nekonvencionalne stilove života. Takođe, ovo je savršeno vreme da to pokušam – mlad sam, fleksibilan i ne moram da se brinem da će ova odluka uticati na bilo kog u mom životu“, piše Brendon na svom blogu.

Nije siguran koliko će život u kamionu trajati. “Za sada je prošlo pet meseci, a ne vidim zašto bi prestalo u skorijoj budućnosti“, zaključuje.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake