najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zaposlen je u Google-u, živi u kamionu na njihovom parkingu

Kada je Brendon iz Masačusetsa stigao u Bej Area u San Francisku, nije se odlučio za stan, već se uselio u kamion od 12 kvadratnih metara. Ideju je dobio dok je stažirao u Google -u prošlo leto, pa je živeo u najjeftinijem smeštaju kompanije – dve spavaće sobe za četvoro ljudi (koštalo ga je oko 2000 dolara mesečno), prenosi Independent. Njegovo prezime nije objavljeno kako bi se zaštitila njegova privatnost.

“Shvatio sam da stan plaćam previše, a nikad nisam kući“, kaže Brendon. “Teško mi je bilo da se pomirim sa tim da taj novac bacam – ne štedim, ne ulažem ni u šta“, dodaje.

Nakon što je saznao da će dobiti posao za stalno u San Francisku, odmah je počeo da postavlja temelje za život u kamionu. Nakon nekoliko meseci kupio je Fordov kamion iz 2006. godine, sa 252.000 pređenih kilometara. Platio ga je 10.000 dolara, za šta je iskoristio bonus koji je dobio pri dolasku u kompaniju. Vodi i blog, “Misli iz kutije“ („Thoughts from Inside the Box“). Jedini stalni trošak koji ima mu je osiguranje za kamion.

“Ne posedujem ništa što bi trebalo da se uključi u struju. Kamion ima nekoliko sijalica, a noću koristim baterijsku lampu. Imam i prenosnu bateriju koju punim na poslu. Poslovni laptop izdrži preko noći, a punim ga na poslu“, objašnjava Brendon.

“Glavne stvari koje imam su krevet i ormar. Napravio sam i vešalicu, da mogu da kačim odeću. Osim toga i par plišanih igračaka, nemam baš puno toga“, kaže Brendon.

Tušira se i jede na poslu

Hranu i tuševe osigurava kompanija. Hrani se na poslu i tušira se nakon jutarnje gimnastike. “Cilj mi je da uštedim oko 90% prihoda, nakon poreza. To želim da iskoristim za plaćanje studentskih kredita“, kaže. Namerava da ih isplati u narednih šest meseci i nakon toga uštedi hiljade dolara u narednih 10-ak godina. Štednja na stanarini omogućila mu je da se hrani u luksuznim restoranima i da više uživa nego što bi uspeo da živi u stanu.

Negativna strana takvog života je mali prostor – a i pogodnosti kao što je klima, grejanje i toalet.

Brendon kaže da je ovaj prostor veći od bilo koje spavaće sobe koju je do sada imao, a ionako dolazi kući samo da prespava.

“Planiram da putujem svetom i moram da budem naviknut na nekonvencionalne stilove života. Takođe, ovo je savršeno vreme da to pokušam – mlad sam, fleksibilan i ne moram da se brinem da će ova odluka uticati na bilo kog u mom životu“, piše Brendon na svom blogu.

Nije siguran koliko će život u kamionu trajati. “Za sada je prošlo pet meseci, a ne vidim zašto bi prestalo u skorijoj budućnosti“, zaključuje.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike