Zašto se ova soba okreće?

Ležite u krevetu, mali čovek u vašoj glavi lupa čekićem, u stomaku imate osećaj kao da se spuštate niz tobogan, i to 15 puta uzastopno, i osećate se kao da niste spavali nedeljama. Dok tako ležite i gledate u tavanicu koja je konačno prestala da se okreće, jedino pitanje koje vam pada na pamet jeste ono da li je zaista bilo potrebno da popijete i to poslednje piće? Zvuči vam poznato?
Evo nekoliko recepata za lečenje mamurluka. Ako popijete dosta vode pre odlaska u krevet, to će biti efikasan način da sprečite simptome dehidracije sutradan ujutru. Ta voda će pomoći i da se alkohol ispere iz vašeg sistema. Ukoliko pijete vodu između pića, to je takođe odličan način da se spreče jutarnji efekti. Drugi način je da pojedete nešto pre pića ili dok pijete. Ako niste sledili ove savete, evo kako da se rešite jutarnjeg mamurluka. Simptomi koje osećate jesu znaci dehidracije nastale zbog alkohola. Zato morate popiti dosta vode kada ustanete. Rehidracija vašeg organizma je ključ za oporavak od mamurluka, a nije ni mnogo stresna. Možete staviti i limunov sok u vodu – to će pomoći vašem stomaku a dodaćete i vitamin C. Kada pijete vodu, izbegnite onu koja je ekstremno hladna ili topla – najbolja je ona sobne temperature.
Iako ste suviše umorni i šolja kafe vam se čini kao najbolji način da se probudite, pokušajte da je zaobiđete. Kofein će još više uticati na dehidraciju, a neće pomoći ni vašem stomaku. Mleko i drugi mlečni proizvodi takođe nisu dobra ideja. Ako ne želite da pijete vodu, probajte sa pićem od đumbira. Sok je takođe dobar, jer će vam vitamin C u njemu dati potrebnu energiju.
Ipak, najbrži način za lečenje mamurluka jeste ovaj švedski. Kada ustanete, bilo da je to kasno ili ne, neka vas neko odvede u lokalni salon lepote (pošto ste još uvek pijani i ne možete sami da odete), uđite u saunu na 10-15 minuta, a posle toga uskočite u ledenu vodu. Izađite nakon pola sata i vaš mamurluk će garantovano nestati.
Valjda će ovi saveti pomoći nekome u ove praznične dane!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.