Zatvorenica u svom domu: Živi izolovano, niko se sme da joj se približi zbog jednog razloga

Amelija Hll (41), poznata i kao „žena u balonu“ zatvorenica je u sopstvenom domu u Adelejdu, u Australiji.

Nekad uspešna modna dizajnerka i urednica jednog časopisa danas živi potpuno izolovano, spava na podu kupatila i jede samo sedam namirnica tokom nedelje. Porodica i prijatelji mogu sa njom da komuniciraju isključivo preko stakla, piše Daily Mail.

Kada je imala 33 godine, lekari su joj otkrili višestruku hemijsku osetljivost, sindrom hroničnog umora i elektromagnetnu hipersenzitivnost. Amelija je alergična na većinu stvari koje danas koristimo i koje nas okružuju – parfeme, plastiku, sredstva za čišćenje, knjige, elektroničku opremu, nameštaj, boje, prašinu, građevinske materijale….

– Lista je beskonačno duga. Više ne mogu normalno da prošetam ulicom, posetim doktora, zubara, odem u prodavnicu, popijem kafu sa prijateljima – napisala je Amelija, dodajući da bilo šta može da bude okidač za fizičku bol i umor.

Njena prijateljica Dženi Butakio pokrenula je humanitarnu akciju kako bi prikupili novac kojim će Ameliji platiti lekara, kućne tretmane i potrebnu medicinsku opremu i lekove. Dosad je prikupljeno oko 12.000 dolara za „ženu u balonu“.

– Amelija mi se požalila da je počela da gubi nadu i da se boji za svoj život. Ne želi ovako da skonča. Ona ima još toliko toga da pruži ovom svetu. Žalosti me što moram da kažem da je njeno stanje sve lošije. Niko nije siguran zbog čega se tako dramatično pogoršalo – kazala je Dženi.

Amelija na blogu piše o svojoj bolesti kako bi osvestila javnost, ali je to ujedno i način na koji se bori protiv usamljenosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.