najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Završila na sudu: Rodila ih je ali oni nisu njena deca

Lidija Ferčajld šokirala se kada je saznala kako nije biološka majka svoje dece, iako ih je svo troje rodila. Kasnije je morala da se brani od nemilosrdne birokratije nakon što je optužena za pokušaj varanja na socijalnoj pomoći i ilegalno nošenje tuđeg deteta.

Ferčajld je pristupila testu DNK nakon razvoda od muža, kada je predala zahtev za socijalnu pomoć. Testiranje je pokazalo kako ona uopšte nije majka svoje dece.

Iako su službeni svedoci prisustvovali njenom trećem porođaju, verovali su kako je bila surogat majka za nekog drugog.

– Znam da sam ih nosila, i znam da sam ih rodila. Nisam imala nikakve sumnje, rekla je Ferčajld.

– Sedela bih i večerala sa decom, i jednostavno se rasplakala. Samo bi me gledali i pitali ‘šta nije u redu’. Zagrlili su me, a ja nisam mogla da im objasnim, jer ni ja nisam razumela, kazala je.

Nakon tri ročišta na sudu, njen advokat setio se sličnog slučaja u kojem dete nije imalo DNK koja se podudara sa majčiiom – jer je majka bila himera.

Genetski himerizam je retka pojava kada je osoba rođena sa delovima tela koji zapravo pripadaju njihovom nerođenom blizancu. Svaka osma trudnoća zapravo počinje kao trudnoća sa više embriona, ali u većini se samo jedan razvije u plod.

Delovi propalog embriona mogu se u malom broju slučajeva spojiti sa uspešnim, te se razvija fetus koji ima dva seta DNK, koji ume da varira od organa do organa. U nekim slučajevima ljudi mogu imati drugačiju boju očiju, mrlje po telu, a nekad i ceo reproduktivni sistem – ili samo jajnik – može biti nasleđen od nerođenog blizanca.

Nakon što je njen advokat zatražio dodatne testove, sud je utvrdio kako ona zaista ima himerizam, sve optužbe su odbačene, prenose mediji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike