U trendu

Zbog „halo, ženo“ Bosancu propao pokušaj da prevari nemačku policiju

Kada je u utorak u 14.10 sati policajac zaustavio crni BMW zbog prebrze vožnje u Minhenu, nije ni slutio da se tu krije jedna vrlo zanimljiva priča.

Vozač (31) je umesto dozvoljenih 50, vozio 64  kilometra na sat, na lokaciji gde se kamerama kontroliše brzina. Kazna za takav saobraćajni prekršaj po nemačkim zakonima je 15 evra. Kada je policija zatražila vozačku i saobraćajnu dozvolu, ispostavilo se da vozač nema ispravna dokumenta, kao ni vozačku dozvolu.

Kako prenose nemački mediji, vozač bosanskohercegovačkog porekla vozio je automobil svoje supruge, koja je trebalo da mu donese dokumenta. Kada je preko telefona sa suprugom počeo da priča na bosanskom, jedan od policajaca, koji je slučajno poznavao jezik, načuljio je uši i imao je šta i da čuje. Vozač je, naime, svojoj supruzi objašnjavao da mu donese lična dokumenta jednog prijatelja koji veoma liči na njega.

Njegova prevara je odmah razotkrivena, a kasnije je priznao i da uopšte nema vozačku dozvolu koja je validna u Nemačkoj.

„Lukavog“ vozača, koji nije uspeo da prevari policiju, čeka postupak zbog vožnje bez vozačke dozvole, prekršajna prijava zbog davanja lažnih ličnih podataka, istraga zbog istekle saobraćajne dozvole i kazna za prebrzu vožnju. Njegovu suprugu takođe očekuje kazneni postupak jer je automobil dala na korišćenje suprugu iako je znala da nema vozačku dozvolu.

1 komentar
  1. Miron

    Ha,ha,ha, naletio Bošnjo na Bošnja.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike