najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zbog podrigivanja dobio kaznu od 70 evra

lasno podrigivanje na javnom mestu u Austriji je kažnjivo, a u to se početkom meseca uverio jedan bečki ugostitelj koji je, zbog podrigivanja dobio da plati kaznu u iznosu 70 evra.

On se na svom Fejsbuk prefilu požalio da je dobio da plati kaznu zato što je glasno podrignuo na stanici Praterštern, a na njegovu nesreću u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocenio da se radi o povredi Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-bezbednosnog zakona.

„Vi ste 7. februara u 17.15 časova u 2.bečkom okrugu, Praterštern, prekršili zakon, odnosno javni red, glasnim podrigivanjem u blizini policajaca“, navodi se u obrazloženju kazne, koju je prekršilac zakona dobio na kućnu adresu. U podužem tekstu kojim je pokušao da se opravda, Bečlija je napisao da je pojeo jedan Kebab, kao i uvek malo ljući i sa lukom, i potom „igubio kontrolu“ nad sobom i podrignuo. Prema njegovim rečima on je 20 metara, od „mesta zločina“, osetio ruku na svom ramenu, a kada se okrenuo video je policajca koji mu je saopštio da će podneti prijavu zbog kršenja javnog reda. Najpre nije bio siguran da li se šali policajac i poručio, preko socijalnih mreža „hvala što se brinete da naš kraj bude bezbedniji“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. batamrca

    Šta reći o slobodi i demokratiji: nećeš smeti ni da se nakašlješ i da dišeš jos malo a to vodi u čist idiotizam.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike