U trendu

Zemlja čuda

Luksuzni podvodni objekat koji se još uvek gradi u Dubaiju je, verovali ili ne – hotel pod morem!
U Hidropolisu, kako se zove hotel, prostor će prvi put na svetu poprimiti potpuno nove standarde koji se tiču uživanja u životu. Hidropolis obezbeđuje neverovatan ambijent, i to u poslednjim nenaseljenim delovima na zemlji. Poseta tom mestu biće nezaboravno iskustvo u životu svakog gosta.
Projekat je ništa drugo nego ambiciozan. Hotel je konstruisan kombinacijom betona, čelika i čistog pleksiglasa. Hidropolis će biti prvi svetski podvodni luksuzni hotel. Nudiće 220 apartmana, i svi će se nalaziti u Persijskom zalivu, i to na platformi visokoj 20 metara ispod površine mora.
Projektant je gotovo siguran da će ovaj projekat stvoriti pravu međunarodnu senzaciju i da će označiti početak nove ere u arhitekturi. Ovo tvrdi Joakim Hauzer (Joachim Hauser), nemački arhitekta i investitor ovog čudesnog projekta u Dubaiju.
Hotel pokriva skoro 11 hektara, a što se tiče arhitekture, privlači svojom pažnjom. Projekat uključuje tri povezana elementa – prostor u obliku talasa od 30.000 kvadratnih metara iznad zemlje i prostor u obliku meduze od 75.000 kvadratnih metara podvodnog hotela, povezane providnim tunelom dugačkim 515 metara, kroz koji prolazi voz. Neobični arhitektonski detalji su i dve hotelske hale – jedna je koncertna, a druga balska dvorana. Obe hale se izdižu iznad vodene površine, i to uz pomoć krova.
Hotelski apatrmani su u obliku staklenog klobuka, ali i sa zidovima između spavaćih soba. Svaki apartman ima i kadu za kupanje, tako da možete da se kupate s pogledom na podvodni svet.
Hidropolis će biti otvoren za prve goste krajem 2009. godine, mada će ipak primati samo promotivne grupe. Sve informacije mogu se dobaviti na sajtu hotela, a tu se mogu i zakazati ture.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.