Znate onu pesmu sa čašama? E, tu!

Dva – tri dana već na društvenim mrežama viđam različite verzije jedne te iste pesme sa čašama.

Videli ste ih i vi – zarazna melodija na koju poželite da odmah odjurite do prve prodavnice plastikanera i kupite veeelike čaše i lupate po njima i pevate nešto u taktu.

Ovako u stvarnosti izgleda ta scena, otprilike:

A ovako to treba da izgleda, u mojoj glavi:

I pošto mi nije dalo mira kao prvo odakle ta ideja sa čašama, otkud tolika popularnost i koja je to pesma, reših da angažujem sve raspoložive resurse Krstarice, navatah „dobrovoljce“ koji će raditi za vikend, i rezultati nisu izostali.
Ali, prvo morate da čujete jednu od verzija ove pesme, koju izvodi ni manje ni više nego hiljadu i po predškolaca, učenika i zaposlenih u jednom koledžu, da vam bude jasnije, ako do sad nije, šta je tu toliko zarazno:

E, sad kad vam je pesma ušla u uvo, savladajte prvi poriv da odjurite u prodavnicu i kupite čaše za vežbanje i čitajte dalje:
Sama pesma nastala je davno 1931. godine, izvodila je grupa „Carter Family“ i u to vreme nije bila neki veliki hit. Zove se „Kada me ne bude bilo“ („When I’m gone“) a sada je zovu „Cups Song“, zahvaljujući viralnom hit – videu u kome glumica Anna Kendrick izvodi ovaj performans za potrebe filma, komedije „Pitch perfect“ iz 2012. godine.

Mi smo pronašli nekoliko prevoda naslova filma – „Savršen tonalitet“, „Na putu do zvezda“, „Savršen korak“…možda vi znate koji je prevod pravi, pa nam javite, mada je svejedno za ovu priču.

Video mlade glumice ubrzo je postao viral i dostigao 143 i po miliona pregleda. Verovali ili ne. A onda su brojni izvođači amateri, uspešno ili manje uspešno pokušali da uhvate ritam i pokrete iz ove zaista zarazne pesmice, i svet je poludeo. Doduše, konačno makar za nečim dobrim.
Jer, gde ste do sada videli da je iko okupio hiljade ljudi i dece da lupkaju u plastične čaše i pevaju a da nisu pune alkohola?
Poklanjamo vam savršen spot za kraj ove priče. Nadamo se da vam je bilo zanimljivo. A sada, mi odosmo po čaše i da vežbamo. 🙂

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike