4 saveta za lakše održavanje dijete

Foto: Stevepb/Pixabay.com

Bez obzira koju dijetu pratite, glad će se pojaviti, a tada je najteže održavati dijetu. Ovi saveti mogu vam pomoći da uspešno odradite dijetu:

Priuštite sebi varanje

Kontrolisano i planirano varanje na dijeti može vam olakšati borbu sa gladi. Jedan dan omogućiće vam da uživate u omiljenim jelima bez da upropastite vašu dijetu. Odredite jedan dan u nedelji u kojem ćete pojesti jedan obrok koji može da sadržavati koje god namirnice želite a odmah sledeći dan nastavite sa režimom vaše dijete. Takvo planirano varanje može biti deo samo dobro složene i kvalitetne dijete.

Ispraznite vašu kuhinju

Ako nemate puno hrane, nećete moći da je konzumirate kada ste gladni. Većina ljudi najčešće ne može da izdrži dijetu kod kuće, jer nećee previše da razmišljaju o hrani dok van kuće obavljaju razne aktivnosti.

Jedite u bilo koje vreme

Nemojte se zamarati time kada ćete jesti, već samo vodite računa da jedete propisanu količinu i vrstu hrane koju nalaže vaša dijeta. Mnogima će više odgovarati da više hrane jedu u drugom delu dana, predveče ili kasno uveče. Jedite vaše obroke u bilo koje vreme dok god ne povećate zadatu količinu hrane. Obroci kasno uveče neće vas udebljati.

Jedite puno proteina i vlakana

Proteinske namirnice i vlakna koja se nalaze u raznom povrću i žitaricama pozitivno utiču na osećaj sitosti. Dijete bogate takvim namirnicama lakše se mogu izdržati jer se osećaj gladi javlja manje i u manjem intenzitetu. Dobre dijete u svakom obroku trebale bi da sadrže neku proteinsku namirnicu i povrće kako bi se osećaj sitosti održavao tokom dana, prenose mediji.

Ostavite komentar

Oznake