Dijete poznatih koje treba izbegavati

Foto: TravelCoffeeBook/Pixabay.com

Poznate ličnosti, u svetu i kod nas, često pričaju neverovatne priče o načinima na koje su izgubile suvišne kilograme. Sigurno je i vama nekad palo na pamet da probate slične ludosti kao neka poznata ličnost. Lepa Bijons poverila je novinarima kako je izgubila deset kilograma za film “Devojke iz snova” – izgladnjivanjem koje je trajalo deset dana. Za to vreme konsumirala je samo mešavinu limunovog soka, javorovog sirupa, vode i isitnjene papričice, a pila je i slanu vodu i laksativni čaj. Zvuči surovo, zar ne?
Možda svetske zvezde izgledaju kao da imaju dobre gene, ali trebalo bi da znate da se mnogi od njih iscrpljuju džogirajući i često koriste nebezbedne, čak i ilegalne supstance, sve u cilju mršavljenja. Naravno, ima i onih koji jednostavno zdravo jedu i bave se sportom, ali u brzom svetu Holivuda, oni su u manjini. Nabrojaćemo neke čudne stvari koje zvezde rade, kao i zdrave alternative.
Poznati preteruju sa korišćenjem laksativnih čajeva. Ta vrsta čaja, naravno, može biti vrlo korisna za svrhe za koje je namenjena. Ali, neke mlade glumice piju i po deset šoljica dnevno, da bi smanjile količinu vode u organizmu a time i telesnu težinu. Takva zloupotreba laksativnih čajeva može izazvati povraćanje, stomačne grčeve, hroničan zatvor ili dijareju, pa dovesti i do dugoročnog zdravstvenog problema.
Savet: zaboravite laksative! Zanemarljiv je gubitak kilograma, a i onako će se vratiti čim ponovo počnete da jedete i pijete.
Poznati idu na preskupe tretmane čišćenja organizma. Jedan mlada glumica platila je svom doktoru 3000 dolara za čišćenje organizma. Inače, već je živela veoma zdravim načinom života, tako da su je prijatelji u šali pitali: “Od čega želiš da se očistiš, od jabuka?” Taj tretman podrazumevao je samo tečnost i vitamine, a isključivao je čvrstu hranu. Nedelju dana kasnije, nije više izdržala, već je pojela čitavu veknu hleba. I priznala je da nije želela čišćenje organizma, već da izgubi nekoliko kilograma.
Savet: pijte dosta vode i hranite se zdravo – to je jedini “tretman čišćenja” koji vam je potreban.
Poznati često “žive” na kafi i piću. Neke zvezde ostaju na nogama koliko mogu da izdrže, ne priuštivši sebi pravi odmor, samo nižući kafu za kafom i razna pića, uz minimalne količine hrane.
Savet: ne postoji zamena za regularne obroke, koji su mešavina zdravih ugljenih hidrata i proteina, u voću i povrću.

Ostavite komentar