U trendu

Kako smršati?

Ugojili ste se, a naslage nikako da odu. Probali ste s nekom dijetom, ali vam i nije baš pomogla. Ne znate šta ćete.
Postoji jedna stvar koja se lako zaboravlja kad se prave „univerzalne dijete“, to jest „dijete za svakog“, a to je da se muškarci i žene (dečaci i devojke) na drugačiji način goje, kao i da neće ni smršati pridržavajući se istih pravila. Zato, evo opštih pravila kako da mlade dame smršaju na zdrav način.
Masne naslage će se kod devojaka i žena taložiti na kukovima, zadnjici i butinama – one u principu nisu opasne po zdravlje, ali nije lako osloboditi ih se. Treba da konsumirate hranu koja će pomoći bržem sagorevanju masnoća: jogurt sa velikom količinom kalcijuma (podstiče varenje i sagorevanje masnoća), ribu i živinsko meso (belančevine ubrzavaju proces mršavljenja), kivi (učvršćuje tkivo) i puno vode (dnevno bar dva litra vode ili čaja – to će ubrzati izbacivanje štetnih materija; pored toga, i ten će vam lepše izgledati).
Ovakvom ishranom ubrzaćete sagorevanje masnoća, naročito ako ga kombinujete sa brzim hodanjem (od toga možete napraviti i dobru zabavu, recimo, da se svakog dana, dok se sa drugaricama vraćate iz škole, takmičite u brzom hodanju). Pored sagorevanja masnoća, verovatno ćete želeti i da telo ponovo dovedete u lep oblik; za to vam od velike pomoći može biti gimnastika koju ćete usmeriti na delove tela koji vam se baš i ne dopadaju. To čak ne morate ni da plaćate; biće dovoljno da nastavnici fizičkog objasnite šta želite i pitate je da vam preporuči i pokaže odgovarajuće vežbe.
Dakle, sve se može srediti malom promenom ishrane i u okviru vaših uobičajenih svakodnevnih aktivnosti. Nije baš neki napor, zar ne?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike