Ovo su najveće greške u dijeti

Jedna od čestih ženskih zanimacija – za neke i žensko prokletstvo – jeste dijeta, a još i više izluđujuće česta pojava da se nakon omražene i naporne dijete neželjeni kilogrami vrate. Da do toga ne bi došlo, nije loše biti svestan nekih čestih grešaka koje se prilikom dijete prave, kako biste te greške mogle da izbegnete.

Žene često psihički pripreme sebe na to da će što je manje moguće stavljati u usta – i onda ne samo da redukuju unos hrane već i vode, pa se desi da piju manje od jednog litra dnevno, što je apsolutno nedovoljno. Zbog toga se toksini zadržavaju u organizmu, plus nijedan organ ne može normalno da funkcioniše bez dovoljne količine vode, računajući i organe za varenje.

Rezultat je da dijeta ima znatno slabije dejstvo, da lice nema svežinu i da žena konstantno izgleda umorno. Rešenje? Ne zaboravite da pijete dovoljno vode – između doručka i ručka oko litar i još litar kasnije u toku dana. Nije loše ni da u tašni nosite flašicu s vodom kako biste mogli često da pijuckate.

Još jedna od čestih grešaka je preskakanje doručka. Ova greška jako otežava dijetu, jer se zbog izostanka jutarnjeg obroka usporava metabolizam, organizam sporije izbacuje toksine i štedi energiju na sve moguće načine.

Osećate se slabo i umorno, a vaš organizam troši kalorije što je sporije moguće, jer mu je izostanak doručka signalizirao da se ne raspolaže s dovoljno hrane pa je štednja neophodna. Rešenje je, naravno, doručkovati, po mogućnosti neku kombinaciju integralnih žitarica (integralna kifla ili pecivo) i mlečnih proizvoda (malo sira, na primer), uz dodatak neke voćke (sve ovo se može, ako žurite, pojesti i na putu do posla, a potrebne namirnice mogu se kupiti dan ranije).

Loše je i praviti duge pauze između obroka, jer tako izgladnite pa, kad konačno sednete da jedete, pojedete previše uz minimum žvakanja. Rezultat ove greške je otežano varenje i usporavanje metabolizma, kao i drastično smanjivanje efekta dijete – ako se već i ne ugojite dodatno.

Prilikom dijete trebalo bi jesti pet ravnomerno raspoređenih manjih obroka u toku dana (doručak, ručak, večera, dve užine). Ako je to vremenski neizvodljivo, pokušajte da imate makar tri obroka dnevno i da nijedan ne bude preobilan. Izbegavajte serviranje hrane u velikim tanjirima, jer tada imate utisak da je tanjir praznjikav (iako u njemu zapravo ima onoliko hrane koliko vam je potrebno) pa dodajete još.

1 komentar
  1. Miss Sarah

    !!! Kako Dr.Obula vraca moj razoreni brak i vrati moj ljubavnik !!! Moje ime je Sarah. Ja sam iz Španije. Ovde sam da proširim citav rad stvarnog carolija zvanom dr. Obula koji mi je samo pomogao da povratim moju zajednicu sa svojim suprugom i ucinim našu vezu jacom i donosili radost i srecu u naš brak. Bio sam prevaren od strane mnogih lažnih tužilaca, ali sam kasnije upoznao dr. Obuli sa prijateljem po imenu Tucker Stacey ovom velikom covjeku koji joj pomaže da vrati odnos sa mužem. Takode mi pomaže i obrišem Suze. Tako gledaoci ovog divnog svedocenja koji želi da ga kontaktira 1. PRIHVATITE VAŠE LJUBAVE LJUBAVI. 2. DIVORCE SPELL 3. LOTTERIJE ZA POBJEDANJE. 4. RAZVOJ GENERACIJSKOG KURSA. 5. PRIJEM POSLOVANJA. 6. ODREÐIVANJE DETETA. 7. MONEY SPELL. 8. LJUDI HIV I Mnogo više. 9. HERBALNA NEGA. 10. BEAUTY SPELL. 11. POSLOVNE OBLASTI ZA PREUZIMANJE VIŠE KUPACA I LOTA VIŠE .. Tako da su braca i sestre testirali ovog coveka DR.Obule i našao sam da je stvaran i pravi. Sada sam najsrecnija žena na svetu danas, obratite se njegovim putem e-pošte id-a i budite veseli u svom životu. Više zahvalnosti i zahvalnosti vama ponovo veliki DOKTOR Obula.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike