Džaba vam dijeta bez ove namirnice…

Imate višak kilograma i želite da taj višak izgubite. Rešili ste da držite dijetu. U principu, ukoliko još uvek rastete i razvijate se, dijeta nije preporučljiva, jer se može desiti da vašem organizmu neke namirnice zafale i da se zbog toga nepravilno razvijete; zdravija je varijanta da se viškova oslobodite time što ćete se baviti nekim sportom. Sad, ako ste baš zapeli da držite redukcionu dijetu (onu u kojoj ćete jesti manje količine hrane od uobičajenih), molimo vas da se prvo konsultujete s lekarom, kako biste došli do neke varijante koja će dovesti do toga da izgubite višak kilograma, ali da ipak ne izazovete nikakva oštećenja u organizmu. Uz tu dijetu može vam u izvesnoj meri pomoći jogurt.

Kakve veze ima baš jogurt s dijetom? Nedavno je sprovedeno istraživanje na dve grupe gojaznih ljudi koji su držali redukcionu dijetu. Držali su iste dijete, ali su u jednoj grupi bili oni koji su u toku dijete konsumirali i tri nemasna jogurta dnevno, dok su u drugoj grupi bili oni koji nisu pili jogurt.

Razlike u rezultatima? Nisu bile neznatne. Oni koji su pili tri nemasna jogurta dnevno izgubili su 22 odsto više telesne težine u odnosu na one koji nisu pili jogurt. A pošto se, kao što smo rekli, radilo o gojaznim osobama, ta razlika u gubitku mase je i te kako mogla da se primeti.

Smatra se da je do povećanog gubitka težine došlo jer konsumiranje jogurta ubrzava gubitak masnog tkiva oko stomaka. Za vas je ovaj podatak o jogurtu bitan jer je jogurt veoma hranljiv, naročito za one koji se još uvek razvijaju, pa je manja verovatnoća da ćete u organizmu napraviti neku štetu dijetom (pod pretpostavkom da dijetu držite u dogovoru s lekarom, a ne da pokušavate da preživite na jednoj jabuci dnevno).

Samo budite oprezni prilikom izbora jogurta. Jogurt s dodatim probiotskim kulturama jeste zdrav, ali dozvoljena dnevna količina je 250 ml (jedna čaša), osim ako ne želite ozbiljne stomačne probleme. Ovakvog jogurta možete uzeti jednu čašu, a preostale dve čaše bi trebalo da budu od običnog nemasnog jogurta, bez dodataka.

1 komentar
  1. ANDREJ

    Najbolji nacin da se brzo smrsa,pretstavlja povecana seksualna aktivnost.Ja i moja devojka,resili smo da oboje izgubimo po pet kilograma,kako bi dosli do svoje idealne tezine.Uzeli smo po dest slobodnih dana,od svojih godisnjih odmora.Frizider smo napunili hranom za deset dana,da ne moramo da izlazimio da nabavljamo hranu.ali ili Takodje smo se snabdeli flasiranom mineralnom vodom za deset dana.E,a onda smo „legli na posao“. Verovali ili ne.Ali miodmora smo neprekidno upraznjavali seks,po tri sata.Zatim jedan sat smo spavali,pa ponovo vodili ljubav.Jeli smo dva puta dnevno,za tih deset dana.Seks smo vodili i danju i nocu.Menjali smo poze,peznojavali se pa opet nastavljali kao ludi.Bilo je tu i vaginalnog i rektalnog i oralnog seksa.Deset dana i noci,nismo stali. Ja sam izgubio sest kilograma a moja devojka sedam.Veoma smo zadovoljni i sada se seksamo normalno,samo uvece pre spavanja po pola sata.!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike