najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zategnite lice mini masažom

Često je mišljenje da Japanke imaju kožu kao od porcelana, da je s njihovom kožom predivno raditi i da nikakvih problema s tenom nemaju. Istina je, međutim, malo drugačija: većina Japanki ima masnu i sjajnu kožu. Da bi postigle onako lep ten kakav nama deluje kao da prirodno imaju, one se skoro ritualno bave negom lica i tela (za Japanku je sasvim normalno da na jutarnju toaletu, to jest negu lica i šminkanje, utroši sat vremena). Predstavljamo vam jedan od njihovih metoda za zatezanje i čišćenje lica – šijacu masažu.

Nakon što očiste lice adekvatnim sredstvom, Japanke to čićenje završavaju pritiskom prstiju na određene tačke na licu. Efekat tog pritiska je podsticanje cirkulacije krvi i izlučivanja toksina. Kako to da uradite? Prvo lako pritisnite palcem središte brade, zatim pritisnite koren nosa s bočnih strana, pa slepoočnice u visini očiju. Mini-masažu završite masirajući ušne resice, koje ćete stisnuti između palca i kažiprsta.

Ovakva masaža je veoma prijatna i potpuno bezbolna – ako vas nešto boli, znači da pritiskate prejako (ne, efekat neće biti jači ni upečatljiviji ako snažno masirate, samo će vas boleti). Jačina pokreta treba da bude otprilike kao da nežno masirate bebu.

Japanke su sasvim svesne da je kožu neophodno čistiti i iznutra. One to čine na sledeći način: svako jutro na prazan stomak popiju čašu tople (ne vrele ni vruće!) vode u koju su umućene tri kašičice meda i jedna kašičica pirinčanog sirćeta. To jača imunološki sistem i čisti kožu. Pored toga, one odmah posle nanošenja kreme na lice popiju još jednu čašu mlake vode – ponovo radi čišćenja organizma, kao i da bi lice ostalo vlažno.

Ne kažemo da je neophodno da i vi sat vremena provedete negujući ujutro lice, ali ova kratka masaža i ispijanje tople vode (one s medom i sirćetom i one bez njih) zaista ne zahtevaju mnogo vremena ni truda – a efekti prilično brzo postaju vidljivi. Probajte i uverićete se!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike