Biljke i gubitak težine

Postoji veliki broj biljaka koje možete dodati svakodnevnim obrocima. To su dodaci na biljnoj bazi, razni čajevi i biljna hrana koja će poboljšati vaš čitav režim ishrane i ubrzati gubitak suvišnih kilograma.
Pored toga, neke od biljaka sadrže supstance koje, delujući udruženo, povećavaju telesni bioritam, što dalje povećava i broj sagorelih kalorija i masti, a deluju kao blagi stimulanti i potiskuju osećaj gladi. Postoje biljke koje imaju tu sposobnost da, takoreći, prevare mozak i ubede ga da je stomak dovoljno pun, kako od njega dalje ne bi kretali podsticaji.
Biljke koje osobi mogu pomoći da se što pre otarasi suvišnih kilograma mogu se svrstati u sledeće grupe ili kategorije:
Stimulanti – imaju moć da ohrabre telo i dodatno pojačaju efikasnost sistema za varenje kako bi sagorevao mnogo više kalorija nego obično.
Diuretici – čine da telo izbacuje tečnost, vodu, kroz višak, odnosno urin.
Laksativi – podstiču pražnjenje stomačne duplje i smanjuju unos kalorija tako što sprečavaju potpuno varenje.
Potiskivači apetita – svojim brzim širenjem u stomaku umanjuju osećaj gladi, menjaju "stomačno raspoloženje" i zadovoljavaju ukus i osećaj gladi.
Biljke za gubitak težine
Lucerka je jako efikasna u poboljšanju varenja, a deluje i kao diuretik. Aktivne komponente koje se u njoj nalaze uključuju glukozide. Brojna istraživanja su dokazala da ove supstance masti čine mnogo lakše varljivim, kao i da imaju značaj u održavanju krvnih sudova. Listovi ove biljke sadrže flavone, izoflafone i sterole.
Krupna morska trava – vrsta morske trave koja se može naći u obliku pilula, lekovitog rastvora, kao i osušena. S obzirom na to da ima izvanredan ukus, može se koristiti kao grickalica ili kao zamena za so. Njena efikasnost ogleda se u sposobnost da dodatno ojača tiroidnu žledu, što zauzvrat poboljšava rad metabolizma. Još jedan njen značajan doprinos ogleda se u tome što našem telu daje hranljive supstance koje se izuzetno lako apsorbuju i koje predstavljaju osnovnu hranu telesnih ćelija i čitavog tela uopšte, što uzrokuje smanjenje osećaja gladi. Takođe predstavlja izuzetno moćan laksativ.
Mišjakinja ili mišovkinja: nakon izvesnog broja sprovedenih istraživanja, pokazalo se da ova biljka ima sposobnost da rastavi molekule masti. U najvećem broju slučajeva preporučuje se u kombinaciji sa korenom čička, jer na taj način pomaže prilikom održavanje zdrave ravnoteže između ulja i masti koje se u našem telu nalaze. Naime, mišjakinja je ta koja razlaže masti, a čičak je taj koji pomaže i poboljšava lučenje i probavu. Na taj način podstiče izbacivanje iz tela. U obliku čaja predstavlja jako dobro sredstvo za umanjivanje osećaja gladi, pomaže prilikom varenja i gubitka suvišnih kilograma.
Čičak je jako efikasan kada je reč o poboljšanju i povećanju sposobnosti organizma da sagori što više masti, a deluje i kao jak diuretik. U njegove najznačajnije aktivne sastojke spadaju insulin i polifenolna kiselina. Čičak je takođe izuzetno dobro sredstvo za prečišćavanje krvi. On vrši detoksikaciju krvi, kao i limfnog sistema. Takođe se smatra i blagim laksativom, ako i jako bitnim sredstvom za eliminisanje mokraćne kiseline iz tela.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike