U trendu

Sve bračne laži o – čokoladi

Istraživanja rađena za Britansku fondaciju za srce pokazuju da 43% odraslih osoba laže svog partnera o tome koliko čokolade pojede tokom dana.

Jedna dobrotvorna organizacija za prikupljanje sredstava pozvala je ljude Velike Britanije da u martu mesecu odustanu od čokolade i čokoladnih poslastica i ta sredstva upotrebe u dobrotvorne svrhe.

Istraživanje o čokoladi

U istraživanju tokom decembra meseca 2014. bilo je anketirano 3.000 ljudi sa sledećim rezultatima:

  • 25% anketiranih reklo je da će se pre odreći alkohola, kafe i seksa nego čokolade
  • 33% anketiranih jede čokoladu u tajnosti, na putu ka kući s posla
  • 13% anketiranih jede čokoladu kada njihov partner napusti prostoriju, dok 12% čuva čokoladu ispod kreveta
  • 43% anketiranih skriva omote od čokolade, ili ih baca, a čokoladu bez omota čuva „za hitne slučajeve“

Komentari

Trejsi Parker, nutricionista u Britanskoj fondaciji za srce, ističe kako je prosto neverovatno koliko dugo krijemo ljubav prema omiljenom slatkišu (čokoladi). Čokolada kao poslastica treba da se jede u malim i umerenim količinama.

Ako postoji navika da se čokolada jede u većim količinama, prema rečima Trejsi Parker, takve osobe treba da se prijave na mesečni program zdravog načina života (u Velikoj Britaniji).

Prema nekim podacima, prosečna osoba u Velikoj Britaniji pojede preko 3 čokolade (table) nedeljno, odnosno oko 150 čokolada godišnje (recimo da je svaka čokolada teška oko 100 grama). Stručnjaci procenjuju da bi Britanci, ako sve to ne bi pojeli, na kraju godine bili „lakši“ (mršaviji) za oko 5 kilograma.

Naravno, previše bi bilo da „ne jedemo čokoladu“, jer ona sadrži i korisne sastojke. Još jednom se nameće staro pravilo da u svemu treba biti umeren, pa i u čokoladi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike