najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Lubenica umesto – vijagre!

Spisak čudotvornih moći lubenice sve je duži. Ako ste mislili da ovo povrće rešava “samo” problem sa bubrezima, srcem, krvnim sudovima, kožnim bolestima, opekotinama, prekomernim kilogramima, celulitom… pogrešili ste.

Američki nutricionisti tvrde da lubenica pruža gotovo identičan efekat kao vijagra, a pri tom deluje i na muškarce i na žene.

Šest kriški najslađeg povrća zamenjuje jednu pilulu, za šta je zaslužno prisustvo citrulina – fitohemikalije koja se u organizmu pretvara u aminokiselinu arginin.

Ona pozitivno deluje na srce, cirkulaciju, imunološki sistem i širi krvne sudove – što “rade” i lekovi za impotenciju. Međutim, prednost ove “metode” je što je prirodna i neprocenjivo ukusna.

Stručnjaci, ipak, upozoravaju muškarce da ako već koriste vijagru, ne mogu da očekuju iste rezultate ako se samo u toku leta “prebace” na lubenicu. Trebalo bi da sačekaju narednu sezonu, pa da isprobaju novi “lek”. S druge strane, dame koje vole da se rashlađuju ovim povrćem, nisu ni svesne da ono deluje na njihov libido.


izvor: Novosti/Novi magazin

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike