U trendu

Ekspresno je popravila krvnu sliku: Doktor joj prepisao SAMO jednu namirnicu

Olga (43) uočila je kod sebe određene probleme sa krvnom slikom i viškom kolograma, koje nikako nije mogla da reši.

Kada je otišla kod lekara, dobila je neverovatan savet, koji joj je promenio život.

Kako joj je stručnjak objasnio, povećanje nivoa kalcijuma može da smanji želju za hranom, a manjak minerala tera telo da traži više hrane, što dovodi do toga da se više gojimo.

– Zabrinuta zbog debljine i niskog nivoa glavnih vitamina i minerala u organizmu, javila sam se lekaru da bih dobila odgovarajuću dijetu – priča Olga Man (43), a piše Lepa & Srećna.

– Moja krvna slika nije bila najbolja, ali doktor je posebno bio zabrinut zbog manjka vitamina D i kalcijuma.

– Kako mi je objasnio, povećanje nivoa kalcijuma može da smanji želju za hranom, dok manjak ovog minerala prosto tera telo da jede više kako bi obezbedilo vitalno važne sastojke. S druge strane, vitamin D – pored ostalih funkcija – pomaže organizmu da apsorbuje kalcijum.

– Zato mi je lekar preporučio da povećam količinu mleka koju pijem svakog dana. Oduševila sam se! Priznajem da je mleko moje omiljeno piće, ali sam u mnogim dijetama primetila da ono uopšte nije navedeno. Nije ni čudo! Mleko se i ne smatra dijetalnim pićem, ali meni je doktor posavetovao da kupujem mleko sa niskim procentom masti.

– Ispostavilo se da je u pravu, jer sam posle samo 2 meseca uspela drastično da smanjim kilažu, a analiza krvne slike je pokazala da su i kalcijum i vitamin D na zdravom nivou. Umesto nekadašnjih pola čaše mleka dnevno, danas pijem i po dve čaše – ispričala je Olga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.