U trendu

Navali, narode: Ova sorta jabuke je definitivno najzdravija

Jabuke imaju bezbroj prednosti po organizam

Među najzdravijim voće svakako spadaju jabuke.

Lekari savetuju da treba da ih jedemo što češće jer su prepune vitamina, a da nikada ne treba da bacamo koru jer ona sadrži najviše hranljivih i zdravih materija.

Međutim, jedna sorta jabuka se posebno izdvaja kada je reč o zdravlju, a u pitanju su zelene jabuke.

Ova vrsta ima daleko više korisnih materija od ostalih, a povoljno utiče na funkcionisanje celog organizma. Nutricionisti su naveli šest razloga zašto je dobro pojesti makar jednu zelenu jabuku dnevno.

1. Poboljšava varenje
Zelene jabuke imaju visok sadržaj vlakana koji utiču na unutrašnju ravnotežu i jačanje metabolizma. Bogate su polisaharidima i ligninom koji su od vitalnog značaja za zdravlje debelog creva.

2. Daju nam energiju
Sadrže velike količine gvožđa koje povećava nivo kiseonika u krvi, ali tu su i bakar, cink, mangan i kalijum koji jačaju metabolizam. Ako se osećate umorno ili primetite pad energije, ne ustručavajte se, pojedite jednu zelenu jabuku.

3. Regulišu nivo šećera u krvi, holesterol i čiste jetru
Dovoljno je da jedete samo jednu jabuku dnevno i primetićete značajnu razliku.

4. Eleminišu podočnjake
Antioksidansi koji se nalaze u zelenim jabukama podstiču regeneraciju ćelija i poravljaju teksturu kože i zatežu je, što rezultira mladolikim i zdravim izgledom kože lice.

5. Podstiču sagorevanje masnih maslaga
Zelene jabuke imaju mali procenat šećera, ali zato obiluju vlaknima koja podstiču bolji rad metabolizma, a samim tim započinje i proces razgradnje masnih naslaga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)