„Savršen“ doručak opčinio društvene mreže, a niko ne zna da krije smrtonosnu zamku

Ovaj doručak izgleda savršeno, kažu nutricionisti. Sastoji se od pudinga, čia semenki, borovnice. Međutim, tu se krije i jedan opasan detalj!

Ovaj puding brzo je privukao pažnju ljudi na društvenim mrežama. Međutim, nije zlato sve što sija. Iako izgleda fantastično, on je smrtonosan!

Jedan botaničar je upozorio ljude da ovu poslasticu ni slučajno ne jedu. Naizgled deluje kao bezglutenski, zdrav doručak.

Ovaj doručak možda ne sadrži mlečne proizvode niti gluten, ali sadrži toksični alkaloid likorin, koji potiče od ovog „jestivog narcisa“. Simptomi konzumiranja: svrab, otok, mučnina, povraćanje i grčevi – napisao je botaničar na Tviteru.

Kako piše Blic žena, u velikim količinama, likorin može da bude i smrtonosan. Već vekovima je čovečanstvo svesno toga. Ipak, uvek se desi da neko nije upoznat sa tom činjenicom pa je tako zabeleženo da je 2009. godine u jednoj srednjoj školi u Velikoj Britaniji na času domaćinstva i kuvanja dvanaestoro dece završilo u bolnici jer su lukovicu narcisa stavili u supu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.