U trendu

Slobodno nazdravite čašom piva: Odlično rashlađuje, a uz to i zdravo

Pivo se sastoji od četiri osnovna sastojka – vode, ječma, hmelja i kvasca. Rezultat ovih sastojaka je alkohol i CO2. Brojne su zablude i istine o tome zašto treba ili ne treba konzumirati pivo.

Većina lekara smatra da umereno konzumiranje alkohola može biti dobro za zdravlje, ali obično je vino u prednosti u ovim slučajevima zbog antioksidanasa. Istina je da pivo i vino sadrže jednaku količinu antioksidanasa, a postoji još nekoliko stvari koje trebate znati, piše CNN.

Sadržaj proteina i B vitamina u pivu je veći od onog u vinu. Stoga će pivo više napuniti vaše telo proteinima od čaše šardonea. Međutim, iako je pivo dobar izvor B vitamina, alkohol u njemu uglavnom utiče na te prednosti. Stoga stručnjaci naglašavaju da pivo u umerenoj količini povoljno deluje na zdravlje i pospešuje zdravo starenje.

Inače, B vitamini imaju brojne efekte u očuvanju zdravlja, od stvaranja energije, normalne funkcije nervnog sistema, regulacije hormona, mentalnog zdravlja, pa sve do zdravlja srca i imunološkog sistema.

Pivo sadrži od 95 do 360 kalorija u 350 mililitara ovog pića, a prosečna boca piva otprilike 150 kalorija. Čaša vina od 150 mililitara pak sadrži 120 kalorija. Zbog toga je lajt pivo nekad bolji izbor od vina.

Jedno do dva piva dnevno dobra su i za vaše kosti. Mešavina piva sadrži silicijum koji je dostupan u vrlo malo prehrambenih proizvoda, a povezan je sa čvrstoćom i zdravljem kostiju.

Mislite da je boja piva jednaka količini kalorija? Nije uvek tako. Svetlina piva zapravo se odnosi na procenat alkohola i kalorija. Piva koja sadrže više alkohola imaju više kalorija.

Američki centar za kontrolu bolesti preporučuje muškarcima da konzumiraju dva piva dnevno, a ženama jedno. Više od toga ima štetne efekte po zdravlje.

Ako želite savršenu čašu hladnog piva, prethodno ostavite čašu nekoliko sati u zamrzivaču, tako da dobije belu boju, da bude smrznuta i ispunjena dimom kada je izvadite.

Nagnite čašu prilikom sipanja piva, a potom je držite uspravnom pri kraju sipanja. Time ćete dobiti savršenu količinu mehurića piva na vrhu čaše.

Pivo je odličan sastojak koji možete dodati u čorbe, marinade i brojna jela koja uključuju integralne žitarice. Pivo je takođe odlično za vraćanje života i sjaja vašoj kosi, prenosi Klix.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar