U trendu

24sata: Protest kao slika drzave koju HDZ gradi i kojom vlada

ZAGREB -Antivakserski protest, uz podršku hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, biskupa, desničara i populista, pretvorio se u subotu u protest protiv vladinih mera i istovremeno je u Zagrebu bio slika države koju HDZ gradi i kojom HDZ vlada, piše hrvatski portal 24sata.

Portal podseća da se premijer Andrej Plenković hvalio da je epidemiološkim merama „pogodio mentalitet hrvatskog čoveka“, dok je Zoran Milanović preporučio Hrvatima da se ponašaju „kako im bude volja“.

Ove subote su, kažu, na protestu viđene slike Gospe i vešala, i ustaše i jevrejsku zvezdu, i bivše naciste i prizivanje novog suda u Ninbergu, i protest protiv farmaceutske industrije i zahteve za konjskim lekovima protiv glista koje proizvodi ta ista farmaceutska industrija.

„Videli smo klerikalne, bogobojazne političare koji se široko smeju i dobro zabavljaju dok u bolnicama umiru desetine ljudi od Covida. Videli smo populističke huškače koji su na protestu paradirali bez maske, a onda je poslušno navukli u avionu na putu u Brisel“, piše portal.

I videli smo, dodaju, kako se tuku, napadaju i vređaju novinari, a zatim jurišaju pred javnu televiziju.

Tako to izgleda kad se „pogodi mentalitet“ hrvatskog čoveka i kad se hrvatskom čoveku s najvišeg mesta u državi poruči da se „može ponašati kako mu je volja“.

Navode da se, međutim, o protestu nisu oglasili ni Milanović ni Plenković jer, kako konstatuju, jasno je da se obojica plaše ovakvih protesta – premijer zbog toga i popušta protestantima, policija kasni u sankcijama, mere su zakasnele ili polovične, dok se predsednik države, kažu, naprosto priklanja onim glasnijim protestantima.

Ipak, ovom protestu nedostaje ono što su, na primer, šatoraški, štabovski, porodični, antihaški poslednjih godina imali, a to je podrška HDZ-a, piše portal.

Podsećaju da je Plenković je svojevremeno proglasio pobedu nad korona virusom. Sada, kažu, ekstremna desnica, Most i Zoran Milanović uz pomoć biskupa, populista i teoretičara zavere, koriste koronavirus kako bi odneli pobedu nad Plenkovićem.

Konstatuju da HDZ prečesto voli da se hvali da je ovo njegova država.

„Eto, to je bila slika njegove države“, zaključuje portal.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar