U trendu

Atanasković sa Diašem o portugalskim investicijama u SRB

BEOGRAD – Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa državnim sekretarom za internacionalizaciju Ministarstva spoljnih poslova Portugalije Eurikom B. Diašem o digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća i privlačenju portugalskih investitora u Srbiju.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju privredne saradnje dve zemlje kroz jasno definisane oblasti, a sagovornici su se složili da potencijala ima i da bi moglo dosta uraditi na poboljšanju ekonomskih odnosa, pogotovu što se sledeće godine obeležava godišnjica uspostavljanja bilateralnih odnosa.
Navodeći da je Srbija stabilna zemlja, sa međunarodnim kredibilitetom, atraktivna za kompanije koje imaju nameru da ulažu u Srbiju, Atanasković je pozvala portugalske investitore da investiraju u našu zemlju.
Ona je predložila i da se preko privrednih komora obnove inicijative za organizovanje biznis foruma jer je to, kako je istakla, najbolji način da privrednici nađu partnere za poslovanje.
Diaš je ukazao da Portugalija može da bude baza za dalje plasiranje proizvoda u zemljama portugalskog govornog područja u Latinskoj Americi i Africi.

Takođe i da Srbiju vidi kao bazu iz koje bi portugalske investicije mogle da se prelivaju u zemlje zapadnog Balkana i šire u regionu jugoistočne Evrope.
Sagovornici su se složili i da fokus saradnje, posebno nakon pandemije korona virusa, treba staviti na digitalizaciju malih i srednjih preduzeća, a Diaš je predložio da resorna ministarstva u Srbiji i Portugaliji u narednom periodu organizuju vebinare u toj oblasti radi razmene iskustava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.