Austrija: Od 7. februara ponovo službe sa vernicima

BEČ – Ministarka vera Austrije Suzane Rab najavila je da, popuštanje epidemioloških mera koje je najavila vlada, predviđa i ponovo omogućavanje prisustva vernika verskim službama.

Sa nedeljom, 7.februara, ponovo su dozvoljene javne verske službe, uz povećane zaštitne mere, saopštila je ona nakon dogovora sa crkvama i verskim zajednicama.

Uz postojeće mere, kao što su stavljanje na raspolaganje dovoljno sredstva za dezinfekciju i službi bez hora, naloženo je nošenje maske tipa FFP2, kao i poštovanje distance od dva metra između vernika.

Takođe je dogovoreno da crkve i verske zajednie nastave sa prenosom uživo verskih službi, te i da će skratiti verske službe.

„Zahvaljujem se crkvama, verskim zajednicama i svim vernicima što su izdržali tokom zaključavanja, i time dali važan doprinos da se smanji broj novozaraženih. Svesna sam da je vera za mnoge ljude u našoj zemlji posebno u teškim vremenima važan oslonad, i zato sam sretna što su ponovo moguće javne službe. Novim merama crkve i verske zajednice obezbeđuju da se korona virus ne širi“, naglasila je Rab.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.