U trendu

Avion se bez putnika vratio u Istanbul zbog koronavirusa

SINGAPUR – Avion kompanije Turkiš Erlajns vratio se danas u Istanbul bez putnika, po nalogu vlasti u Singapuru, nakon što je putnik koji je u utorak stigao istim avionom bio pozitivan na koronavirus.

Zaraženi putnik nije turski državljanin i išao je preko Istanbula za Singapur s druge lokacije, rekao je agenciji Rojters turski vazduhoplovni zvaničnik, dodajući da je na letu TK54 bilo 143 putnika, kao i tri pilota i 10 članova posade.

Singapurski zvaničnik rekao je da su piloti i posada leta TK54 koji su stigli u utorak bili na povratnom letu za Istanbul, gde će biti smešteni u karantin.

Zvaničnik vazduhoplovstva rekao je da je posada bila negativna na virus kada je testirana u Singapuru.

„Posada je bila u bliskom kontaktu sa putnikom na letu TK54 koji je nakon toga bio pozitivan na testu za Kovid-19“, navodi se u saopštenju Uprave za civilno vazduhoplovstvo Singapura (CAAS).

Ministarstvo saobraćaja Singapura u saopštenju na svojoj veb stranici navelo je da su vlasti krenule da lociraju putnike na letu TK54 koji možda imali kontakt sa zaraženom osobom.

Turkiš Erlajns je odbio da komentariše.

Singapur ima oko 112 potvrđenih slučajeva koronavirusa, ali velika većina pacijenata u tom gradu-državi se oporavila i otpuštena je iz bolnice.

U Turskoj nema prijavljenih slučajeva virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar