U trendu

„Baš se drma“: Premijerka davala intervju tokom snažnog zemljotresa (video)

U vreme kada je zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio Velington, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern uživo je davala intervju televiziji Njuzhab, pa je kamera zabeležila njenu reakciju.

Ona je prekinula voditelja Rajana Bridža i objasnila šta se upravo dešava u zgradi parlamenta u Velingtonu, u kojoj se nalazila, prenosi AP.

„Čini se da imamo zemljotres, Rajane. Dobro se drma, vidite stvari koje se tresu iza mene“, rekla je iznenađena Ardern, koja se potom brzo sabrala i nastavila intervju.

Rekla je da je na sigurnom mestu i da iznad nje nema visećih reflektora, s obzirom na to da je bila u jednoj kongresnoj sali.

Ardern, koja je uspešno predvodila borbu protiv korona virusa na Novom Zelandu, izjavila je kasnije da joj je u trenutku kada je osetila zemljotres kroz glavu prošla misao: „Da li se šališ?“

Zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio je područje Velingtona sinoć oko 20 sati po našem vremenu, a epicentar se nalazio oko 90 kilometara severno od grada.

Zemljotres se osetio širom zemlje, ali za sada nema informacija o povređenima ili materijalnoj šteti.

Novi Zeland leži na Vatrenom prstenu, velikom prstenastom području oko Pacifika koje karakteriše velika seizmološka i vulkanska aktivnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar