Biskupi BiH uputili saučešće SPC

SARAJEVO – Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputili su saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim njenim vernicima povodom smrti patrijarha Irineja.

„Posebno molimo za sve koje je Gospodin pozvao k sebi, a među njima posebno za njegovu svetost patrijarha Irineja koji mu je verno služio vodeći Srpsku pravoslavnu crkvu u vremenu brojnih izazova“, poručili su iz biskupi, prenosi portal Kliks pisanje Katoličke novinske agencije (KTA).

U telegramu saučešća iz Biskupske konferencije istakli su kako je smrt patrijarha Irineja nastupila u teškom periodu s kojim se svi vernici suočavaju.

„Gospodin je u svojoj božanskoj providnosti odlučio pozvati svoga slugu patrijarha Irineja u vremenu kada se vaša Pravoslavna, kao i Katolička crkva i svi vernici različitih religija, kao i sva stvorenja, zajedno uzdiše i muči, pogođeno pandemijom korona virusa. Molimo da mu nebeski Otac podari mesto među svojim svetima“, istakli su u telegramu iz Biskupske konferencije.

Telegram su potpisali nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koađutor vrhbosanski, mons. Franjo Komarica biskup banjalučki, mons. Marko Semren pomoćni biskup banjalučki, mons. Petar Palić biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.