U trendu

Crna Gora zatvorila granice za strance

PODGORICA – U cilju zaštite od koronavirusa Crna Gora je uvela nove privremene mere, koje, između ostalog, podrazumevaju zatvaranje granica za strance i obaveznu samoizolaciju za putnike iz inostranstva.

Juče je na sednici Nacionalnog koordinacionog tela odlučeno da su u Crnoj Gori zatvorene granice za strance osim za one koji rade u Crnoj Gori, obavezna je samoizolacija, zatvaraju se lokali, kafići, igraonice, teretane i tržni centri.

„Prognoze iz regiona su zabrinjavajuće, raste broj oboljelih i gubitak života. U Crnoj Gori činimo sve da odložimo pojavu koronavirusa. A kad ga registrujemo da sprečimo njegovo nekontrolisano širenje, i obezbedimo najbolje moguće medicinsko zbrinjavanje“, izjavio je posle sednice potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

On je najavio da će se zatvoriti svi granični prelaze za sve strance.

Promet robe ostaje nesmetan uz posebne mere zdravsteno-sanitarnog nadzora, naglasio je Simović i napomenuo da Crna Gora ne zatvara granice za crnogorske građane.

Nove mere koje su uvedene podrazumevaju i obaveznu samozilaciju od 14 danas za sve crnogroske državljane koji u zemlju dolaze iz inostranstva.

Mere se odnose i na zatvaranje diskoteka i noćnih klubova, zatvaranje ugostiteljskih objekata, osim onih za dostavu hrane, zatvaranje tržnih i fitnes cenatara, kazina, kladionica i kockarnica.

Nove privremene mere zaštite od COVID-19 podrazumevaju i ograničenje broja kupaca na 50 u objektima i na 100 na pijacama i tržnicama.

Prema poslednjim podacima crnogorskog Instituta za javno zdravlje, u toj zemlji i dalje nema registrovanih slučajeva korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar