U trendu

Dudić: Radost Ramazana da prati oprez i poštovanje mera

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić kazao je danas da zbog korona virusa u Ramazan „ulazimo sa strahom i neizvesnošću“ zbog čega je muslimanske vernike pozvao na oprez, odgovorno ponašanje i poštovanje preporuka koje za cilj imaju očuvanje zdravlja i života.

„Svakodnevno slušamo o velikom broj novozaraženih i umrlih, ali i svedočimo nastojanju nadležnih organa da se, kroz program imunizacije, suzbije njegovo dalje širenje, što zahteva našu podršku. Naša vera nas uči da spasiti jednog nedužnog čoveka jednako je spasu čitavog čovečanstva“, poručio je Dudić u obraćanju vernicima.

On je istakao da je iza nas teška godina koja će ostati duboko urezana u sećanjima kao godina zatvorenih džamija, otkazivanja hadža i godina pandemije korona virusa koji je odneo milion života u svetu i koji nas je naterao da drugačije gledamo život.

Dudić je podsetio na brojne humanitarne aktivnosti realizovane u proteklom periodu i dodao da je korona virus, iako se potencirala fizička distanca, približio ljude i učinio da saosećaju jedni sa drugima.

„Mesec Ramazan i post u njemu prilika je da našu vezu sa Gospodarom ojačamo, da naše umorne duše ibadetom odmorimo, da se jedni drugima približimo, da sklad duše i tela postignemo i da Alahovu milost, pomoć i zaštitu zaslužimo“, poručio je Dudić.

Ramazan počinje večeras sa zalaskom sunca i trajaće 30 dana. Sutra počinje i Ramazanski post, koji traje do 13. maja, kada se slavi Ramazanski bajram

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.