Dujović: Radilo 8 lokala, prijave za goste i vlasnike

BEOGARD – Zamenik šefa Komunalne milicije Beograda Darko Dujović izjavio je da je u petak uveče osam ugostiteljskih objekata u Beogradu radilo uprkos zabrani i da je najveći broj gostiju zatečen u lokalu na Dorćolu.

Dujović je za RTS rekao da su lokali ispražnjeni, a da su vlasnici i gosti dobili prekršajne prijave. On je naveo da je komunalna milicija, uz asistenciju policije, u jednom lokalu na Dorćolu zatekla 82 osobe i naredila gostima da napuste objekat.

„Protiv svih će biti izrečene prekršajne prijave, odnosno prekršajni nalozi za nepoštovanje mera, kako gostima tako i vlasniku, odnosno direktoru ugostiteljskog objekta, i pravnom licu na koje je registrovan objekat“, rekao je Dujović. On je dodao da su prijavu dobili od građana.

Dujović je naveo da na preostalih sedam mesta nije bilo toliko ljudi, ali da su i tu kršene epidemiološke mere.

„Gosti nisu nosili maske, nije se poštovala distanca. Svi lokali su zatvoreni i protiv svih je podneta odgovarajuća prekršajna prijava“, naglasio je Dujović.

Odgovarajući na pitanje kako je moguće da Srbija dnevno ima više od 4.500 zaraženih korona virusom, a da se održavaju koncerti, Dujović je rekao da su takva okupljanja u najmanju ruku neozbiljna i da nije normalno da se neko pod izgovorom kulturno-umetničke manifestacije tako ponaša.

On je objasnio da će članom 10 uredbe Vlade dozvoljene kulturno-umetničke manifestacije u zatvorenom prostoru sa najviše 500 ljudi, tako da svako drugo mesto za seđenje bude slobodno i uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.