Epl upozorio pljačkaše koji su ukrali ajfone: Pratimo vas

Kompanija „Epl“ upozorila je pljačkaše koji su tokom nereda u Sjedinjenim Američkim Državama iz njenih prodavnica odneli mobilne telefone tipa „ajfon“ da su ti uređaji praćeni elektronskim putem i da moraju biti vraćeni.

Kako navodi CNN, „Epl“ onesposobljava telefone koji su ukradeni iz izloga njegovih prodavnica, čineći ih neupotrebljivim, a fotografije na kojima se može videti poruka kompanije namenjena pljačkašima pojavila se na društvenim mrežama ove sedmice.

„Eplove“ prodavnice u Sjedinjenim Američkim Državama nedavno su počele da se otvaraju posle višemesečne obustave rada zbog pandemije korona virusa, ali su se prodajni objekti te kompanije u više gradova, uključujući Njujork, Filadelfiju i Vašington, našli na meti vandala i lopova posle izbijanja protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu.

Osim o tome da su ukradeni telefoni onesposobljeni i praćeni, pljačkaši su u poruci informisani o tome u koje prodavnice treba da vrate odnete telefone, kao i da će o svemu biti obaveštene lokalne vlasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.