Fauči: Pobedićemo Kovid-19 uz pomoć nauke i vakcine

VAŠINGTON – Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči izjavio je da će zahvaljujući nauci i vakcini, pandemija korona virusa biti zaustavljena.

„Proteklih nekoliko dana nauka nam je dala vakcinu, koja cke kada je distribuiramo ljudima širom zemlje, a nadamo se i celom svetu, slomiti ovu epidemiju koja nas je zaista terorisala poslednjih 11 meseci, ne samo ovde u Sjedinjenim Državama, već u celom svetu“, izjavio je Fauči, prenosi CNN.

Tokom virtuelne konferencije, koju je u petak organizovao Univerzitet Đuk u američkoj saveznoj državi Severnoj Karolini, Fauči je rekao da su nam bioomedicinska istraživanja i nauka dale nešto što bi pre samo jednu deceniju izgledalo nezamislivo, u situaciji kada imamo novi virus koji nikada pre nismo imali, i najveću pandemiju u poslednjih 100 godina.

On je naglasio i da je ekonomija u celom svetu uzdrmana i da ljudi trpe zbog toga, ne samo zbog same bolesti , već i zbog svih sekundarnih posledica globalne pandemije poput ove.

Ranije je javljeno da je američka Uprava za hranu i lekove izdala dozvolu za hitnu upotrebu za drugu vakcinu, koju je razvila kompanija „Moderna”, nakon odobrenja koje je ranije u SAD dobila vakcina kompanija „Fajzer” i „Biontek”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.