U trendu

Festival bubnjara “Drum Dum fest” danas 10. put u Leskovcu

LESKOVAC – Jubilarni 10. “Drum Dum fest” (ĐF) posvećen bubnjarima, biće održan danas u Narodnom pozorištu u Leskovcu, gde će nastupati, između ostalih i pevačica Bojana Stamenov, najavili su organizatori.

I pored teške situacije sa pandemijom korona virusa i nenadoknadivog gubitku koji je organizacioni tim festivala doživeo u oktobru, odlaskom Gorana Trajkovića Trše, direkcija festivala je odlučila da ipak održi 10. izdanje muzičke manifestacije upravo u čast životu i delu pokojnog kolege.

U želji da jubilarni festival bude nešto zaista veliko, organizacija je odlučila prošle godine da sačeka da se situacija sa pandemijom smiri i priredili su dokumentarni film o festivalu, sa nadom i željom da će naredne godine okolnosti biti drugačije.

Tako su uveliko dogovovarali i gostovanja sa raznim međunarodnim zvezdama, koje bi došle da svi zajedno proslave jubilej i dodele prvi put Nagradu za životno delo.

Ipak, kako se situacija sa epidemijom neprekidno komplikuje, oni su odlučili da smanje obim programa, ali svakako da ne preskoče i ovu godinu i u okvirima koji su realni.organizuju muzičko druženje tokom celog dana. .

Sva dešavanja biće organizovana u Narodnom pozorištu u Leskovcu, pred ograničenim brojem publike od svega 120 mesta.

Kako najavljuju, to što će festival biti sveden na trenutno realne mogućnosti, ne znači da će biti manje kvalitetan, već ĐF će prirediti izvanredan program sa vrhunskim bubnjarima i izuzetnim muzičkim programom.

Ulaz je za sve sadržaje besplatan, a karte se mogu preuzeti na blagajni leskovačkog Narodnog pozorišta.

Festival će u subotu krenuti sa tradicionalnim defileom bubnjara kroz centar grada, ali ovog puta ranije nego obično, tačno u podne.

Sledi susret u sali Narodnog pozorišta gde će publika prisustvovati bubnjarskoj radionici Gorana Evetovića na kojoj će biti i promocija njegove knjige „Bubnjarski priručnik – Put do velikih bina“.

Večernji sati su rezervisani za promovisanje mladih snaga u redovnom programu „ĐF kids“ na kome će nastupiti mladi talenti iz leskovačke “Drum Dum” škole bubnjeva, zaječarske Školice bubnjeva “Trajković” i iz muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Stanišora.

Kao predstavnik leskovačkih bubnjara nastupiće Peđa Velikov, i sastav “Dušan Ivanišević Trio”, a kasnije će biti realizovana dodela nagrade za životno delo bubnjaru Garabetu Tavitjanu iz Skoplja.

Za kraj festivala nastupiće pop soul džez pevačica Bojana Stamenov sa bendom, a na bubnjevima će je pratiti Goran Evetović.

Zbog nemogućnosti da publika dođe u većem broju u pozorišnu salu, obezbeđen je i direktan prenos prenos festivala putem interneta, preko društvenih mreža i YouTube kanala festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.