U trendu

Festival elektronske muzike “No Sleep” vraća se u Beograd ovog proleća

BEOGRAD – Nakon pauze od dve godine festival elektronske muzike “No Sleep” vraća se u Beograd, sa čak dva izdanja u 2022. godini, saopštila je direkcija festivala Exit, koja stoji iza ove manifestacije.

“No Sleep” je i dalje zvanično najbolji novi evropski festival, koji je „festivalski oskar“ osvojio početkom 2020. godine na dodeli prestižnih Evropskih festivalskih nagrada.

Ipak, zbog pandemije korona virusa, nije bilo prilike da se taj uspeh i obeleži, odnosno proslavi. Upravo zbog toga će naredne kalendarske godine, pored redovnog termina u novembru, biti održano i dodatno, slavljeničko izdanje 8. i 9. aprila 2022. godine, u produkciji Exit tima.

Lokacija ostaje ista – Luka Beograd, ali ovog puta u novom, još većem hangaru Matrez, čija arhitektura oduzima dah na prvi pogled.

Posle četvorogodišnje pauze u Beograd se vraća i elektronska zvezda Nina Kraviz, čije je gostovanje na Exitu 2021 mnoge oduševio, koji smatraju da je to bio i najbolji nastup na čitavom jubilarnom, 20. izdanju festivala u Novom Sadu.

Sa njom stiže i jedan od najcenjenijih svetskih di-džejeva, tehno ikona i američki izvođač ruskog porekla – Zak Kutoretski, poznatiji kao DVS1.

Njemu će to biti povratak u srpsku prestonicu posle sedam godina, dok će di-džej Bone iz Detroita (SAD) prvi put nastupiti u Srbiji upravo na prolećnom izdanju „No Sleep“ festivala 2022.
Pored nagrađivanog festivala, „No Sleep“ platforma ima i svoju kultnu binu na Exitu, sa kojom je stvorila zapaženu reputaciju na svetskoj sceni elektronske muzike u proteklih šest godina.

Platforma je sarađivala sa mnogim vodećim svetskim klubovima u kojima je održala No Sleep žurke u svetskim metropolama – London, Njujork, Rim, Sao Paulo, Barselona, Brisel.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar