U trendu

Fragakis: Grčka spremna da bezbedno dočeka turiste

ATINA – Grčka je spremna da bezbedno dočeka turiste, izjavio je danas generalni sekretar Grčke nacionalne turističke organizacije (GNTO) Dimitris Fragakis na panelu tokom Šestog Delfi ekonomskog foruma, održanog u Atini.

Govoreći na panelu pod nazivom „Krunski dragulj grčke ekonomije na raskršću“, na dan kada se turizam ponovo otvorio u toj zemlji, Fragakis je primetio da je “dug put ispred nas”, iako je ponovno otvaranje industrije rezultat dvomesečnog planiranja, prenosi grčka agencija ANA.

Uprkos činjenici da je grčki turistički sektor doživeo „šok“ zbog pandemije korona virusa 2020. godine, bezbedno otvaranje ove godine je moguće zbog nekoliko novih alata – vakcina, takozvanog zelenog sertifikata o vakcinaciji i dijagnostičkih testova dostupnih svima.

Ovogodišnja turistička kampanja, najveća u poslednjoj deceniji, koštala je najmanje 23 miliona evra, navodi grčka agencija

Iako je turistička industrija u zemlji sprovodila strategiju pukog preživljavanja 2020. godine, ove godine je primenila strategiju za nadoknađivanje gubitaka, rekao je Frakagis.

On je takođe istakao da bi većem broju rezervacija mogla da doprinese produžena turistička sezona, koja se zbog vremenskih uslova u Grčkoj može produžiti do oktobra.

Međunarodna konferencija od 10. do 15. maja održava se pod pokroviteljstvom predsednice Grčke Katerine Sakelaropulou.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.