U trendu

Gak: Vrtiće sačuvati od korone uz saradnju roditelja

BEOGRAD – Beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak apelovao je danas na sve roditelje koji decu dovode u vrtiće na maksimalnu odgovornost u ponašanju kako bi se rizik od širenja korona virusa u vrtićima minimizirao.

On je tako reagovao nakon događaja u vrtiću „Oblačak“ na Zvezdari gde je otac sa povišenom temperaturom i tegobama nekoliko dana dovodio dete u vrtić, nakon čega mu je tokom vikenda i potvrđeno prisustvo virusa, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

„Dete nema nikakve simptome, ali čim je u kući neko dobio simptome, roditelji su morali odmah da povuku dete iz vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i neodgovorno“, istakao je Gak.

Objasnio je da se porodica 13. septembra vratila iz Crne Gore sa odmora, da je otac već 14. septembra imao povišenu temperaturu i malaksalost, ali da su dete sve do 18. septembra oba roditelja naizmenično dovodila u kolektiv.

Gak je rekao da su prostorije vrtića dezinfikovane i da nijedno dete nema simptome korona virusa, ali da je ovaj primer pokazatelj da se, bez odgovornosti svih, nije moguće izboriti sa epidemijom.

„Zaposleni u vrtićima od početka epidemije daju sve od sebe, pokazali su veliku profesionalnost, rade pod zaštitnom opremom i uspeli smo u tome da nijedan slučaj pojave virusa ne izmakne kontroli. Da tako i ostane, saradnja roditelja je zaista neophodna“, zaključio je Gak, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.