„Imao sam temperaturu“: Putin otkrio koju vakcinu je primio

Ruski predsednik Vladimir Putin otkrio je danas koju vakcinu protiv koronavirusa je primio. Njegov izbor bila je ruska vakcina Sputnjik V.

Putin, koji danas odgovara na pitanja građana Rusije, rekao je da su ga „zamolili da ne kaže koju vakcinu je primio kako ne bi stvarao konkurenciju“, ali je potom priznao da je reč o  vakcini Sputnjik V koju je razvio Ruski investicioni fond u saradnji sa Institutom Gamaleja. Ova vak cina je prva registrovana vakcina u svetu protiv kovid-19.

„Doneo sam odluku da se vakcinišem Sputnjikom V, tim pre se što naše Oružane snage vakcinišu tom vakcinom, a ja sam ipak vrhovni komandan. Posle primanja druge komponente uveče sam imao temperaturu 37,2 stepena, a ujutru 36,6 stepeni“, otkrio je.

Dodao je da test pokazao da nakon vakcinacije ima visok nivo zaštite protiv korone.

Takođe, ruski predsednik naglasio je da je protiv obavezne vakcinacije i da se „ljudi i nakon vakcinacije suočavaju sa infekcijom, ali da se bolest lakše podnosi i bez posledica“.

„Kao što vidimo, kod nas je sve u redu. Hvala Bogu kod nas nema tragičnih situacija nakon vakcinacije, kao nakon upotrebe AstraZeneke ili Fajzer“, rekao je Putin.

I Putinova ćerka primila Sputnjik

Prvi čovek Rusije otkrio je i da je jedna od njegovih ćerki primila vakcinu Sputnjik V.

Podsećamo, Vladimir Putin danas 18. put odgovara na pitanja građana. Na adresu Kremlja stiglo je više od miliona pitanja, a teme su šarenolike – od vakcinacije do finansijskih problema. Takođe, očekuje se da će Putin govori i o Ukrajini, samitu sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom koji se dogodio 16. juna u Ženevi, ali i gasovodu „Severni tok“ i drugim temama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.