U trendu

Italija: Jedan dan lakših anti-kovid mera

RIM – Od 100.000 testiranih osoba na kovid-19, u jednom danu, u Italji je 11.000 pozitivno na korona virus, od zaraze je umrlo 347 pacijenata, a od danas u naredna 24 časa biće ublažene antip-kovid mere.

Trenutno je oko 600.000 osoba zaraženo korona virusom, na bolničkom lečenju su 23.000, a u odeljenjima intenzione nege 2.853 pacijenta, navodi agencija Ansa.

U Italji se nastavlja kampanja vakcinacije protiv korona virusa, do sada je više od 100.000 ljudi primilo lek. Sedmično u zemlju dolazi oko pola miliona doza vakcina.

Od danas u naredna 24 sata u Italiji će biti ublažene anti-kovid mere, umesto “zaključano sve”, biće moguće kretatti se između opština, prodavnice će biti otvorene, a barovi i restorani mogu posluživati piće i hranu “za poneti”, piše onlajn novina “Fanpejdz”.

Režim karantina na celoj nacionalnoj teritoriji biće ponovo uspostavljen 5 i 6 januara, a polovinom meseca ističe sadašnja uredba vlade, i tada će biti razmotreno kojim anti-kovid merama nastaviti borbnu protiv pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.