Italija: Ministarka unutrašnjih poslova pozitivna na koronu

RIM – Italijanska ministarka unutrašnjih poslova Lućijana Lamorgeze objavila je danas tokom jednog sastanka Vlade da je pozitivna na korona virus, nakon čega je bila primorana da po hitnom postupku napusti skup, javlja Rojters pozivajući se na izvore iz kabineta ministarke.

Isti izvori navode da Lamborgeze (67) nema simptome bolesti i da je otkrila da je pozitivna tokom rutinskog testiranja pre današnjeg sastanka, jednog od mnogih kojima je bila podvrgnuta poslednjih meseci.

Lamborgeze će nastaviti da radi u kućnoj izolaciji, dodaje Rojters, navodeći da premijer Đuzepe Konte i drugi ministri nisu bili u bliskom kontaktu sa ministarkom, ali i da se očekuuje da će se testirati iz predostrožnosti.

S druge strane, šef diplomatije Luiđi di Majo i ministar pravde Alfonso Bonafede odlučili su se na samoizolaciju jer su na današnjem sastanku Vlade sedeli pored Lamborgeze.

Na sastanku je bilo reči o nacionalnom planu, kako će se potrošiti 200 milijardi evra koje bi Italija trebalo da dobije od EU u cilju oživljavanja ekonomije posle pandemije korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.