U trendu

Izrael popušta mere ograničenja za putnike iz 199 zemalja

JERUSALIM – Izrael je saopštio danas da će od 9. januara ublažiti mere ograničenja za putnike iz 199 zemalja koje su bile stavljene na „narandžastu“ listu, čime je delimično poništio zabranu ulaska strancima uvedenu krajem novembra, u odgovoru na omikron soj korona virusa koji se brzo širi u zemlji.

Izraesko ministarstvo zdravlja saopštilo je da će putnici iz 199 zemalja koje je Izrael stavio na „narandžastu“ listu morati da dokažu da su vakcinisani ili da su se oporavili od kovida-19 ili moraće da se podvrgnu PCR testiranju pre i posle ulaska u zemlju, preneo je Rojters.

Kako se navodi, na ovoj listi se nalaze Australija, Italija i Irska.

Ministarstvo zdravlja je takođe preporučilo da se Južna Afrika, Nigerija, Španija, Portugal, Francuska i Kanada, koje su trenutno među 16 zemalja koje se nalaze na „crvenoj“ listi promene i stave na „narandžastu“.

Premijer Naftali Benet u televizijskom obraćanju u nedelju je rekao da će Izrael ove nedelje početi da ublažava mere ograničenja na međunarodna putovanja, čak i u slučaju kada rastu infekcije omikronom.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Etiopija, Tanzanija, Meksiko, Švajcarska i Turska ostaju na „crvenoj“ listi Izraela, navodi se u saopštenju ministarstva.

Posetioci iz tih zemalja, kako se navodi, moraju da imaju unapred posebnu dozvolu izraelskog komiteta kako bi ušli u zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar