J. Koreja planira ponovo uvođenje restriktivnih mera

SEUL – Zbog rekorno snažnog talasa korona virusa i porasta broja novozaraženih Južna Koreja ponovo namerava da uvede restrikcije na javna okupljanja i planira da skrati radno vreme nekih firmi.

Novi talas epidemije doveo je do naglog porasta broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva, a premijer Kim Bu-Kjum potvrdio je posle današnjeg sastanka posvećenog epidemiji da vlada namerava da ponovo uvede strožije anti-epidemijske mere, između ostalog i socijalno distanciranje, prenosi AP.

Južna Koreja je postavila novi dnevni rekord broja novozaraženih sa 7.850 novih slučajeva, a četvrti put ovog meseca je dnevni broj novoinficiranih premašio 7.000.

Ukupan broj smrtnih slučajeva među kovid pacijentima iznosi 4.456 nakon što je 70 pacijenata umrlo od infekcije samo u protekla 24 sata, a rekordnih 964 pacijenta je u kritičnom ili teškom stanju.

Zvaničnici su ranije upozorili da južnokorejskom zdravstvenom sistemu preti kolaps ukoliko broj teških formi kovida-19 nadmaši 1.000 jer bi to u velikoj meri umanjilo sposobnost bolnica da reaguju ne samo na korona virus već i na druga oboljenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar