U trendu

Kremlj: Odluka Jutjuba je cenzura i krši ruski zakon

MOSKVA – Zvanični Kremlj danas je odluku Jutjuba o brisanju kanala ruskog RT-a na nemačkom jeziku okarakterisao kao kršenje ruskog zakona i cenzuru.

„Postoje jasni pokazatelji da su prekršeni zakoni Ruske Federacije. Prekršeni su vrlo grubo, jer, naravno, ovo je povezano sa cenzurom, i sa opstrukcijom širenja informacija medija“, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, a prenosi ruska agencija TAS S.

Ruski telekomunikacioni regulator Roskomnadzor je ranije saopštio da se obratio kompaniji Gugl, u čijem je vlasništvu Jutjub, zatraživši ukidanje restrikcija, kao i da je poslao upozorenje da bi Rusija mogla delimično ili potpuno ograničiti pristup Jutjubu.

„Ako naše regulatorne agencije dođu do zaključka da to zaista krši naše zakonodavstvo, onda, naravno, ne možemo i ne treba da odbacimo mogućnost preduzimanja mera kako bi se ova platforma primorala da se pridržava naših zakona“, poručio je Peskov.

Jutjub je juče uklonio kanale ruskog RT-a na nemačkom jeziku, jer su, kako je rečeno, prekršili Jutjubovu politiku dezinformacija u vezi sa korona virusom, što je rusko ministarstvo spoljnih poslova opisalo kao „informativnu agresiju bez presedana“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.