U trendu

Najnoviji korona presek u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.504 osoba, njih 203 bilo je pozitivno, dok su nažalost preminule dve osobe.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“ na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalaze 25 pacijenta, juče smo ih je bilo 22.

Podsetimo, juče je od korone preminula jedna osoba, a poslednjih dana svedoci smo kako nam kriva dramatično skače – juče smo imali čak 245 pozitivnih od 6.428 testiranih osoba za 24 časa, što je za 100 više nego dan pre, kada se broj duplirao u odnosu na prethodni korona presek.

Dakle, u ponedeljak smo imali 67 novozaraženih, u utorak beležimo skok na 152, a u sredu na čak 245!

Zbog pogoršane epidemiološke slike u Srbiji, sutra zaseda Krizni štab za borbu protiv korona virusa, a moguće je razmatranje 5 novih mera. Sudeći po jutrošnjim izjavama članova Kriznog štaba, to bi moglo da bude – obavezno nošenje zaštitnih maski i na otvorenom kada dolazi do kontakata; okupljanja da se smanje sa 30 na maksimalno 5 osoba ili na popunu zabranu okupljanja; lokalne zabrane kretanja, ne u ceoloj Srbiji; zatvaranje bioskopa i pozorišta i rigoroznije mere za ulazak u Srbiju.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.