U trendu

Naoružani upali u parlament tražeći okončanje vanrednog stanja, sad senatori nose pancire (video)

Naoružani demonstranti upali su u Senat američke države Mičigena usred zasedanja tražeći okončanje vanrednog stanja, nakon čega su senatori odlučili da nose pancirne prsluke na sednicama.

Oglasio se i predsednik Donald Tramp koji je na Tviteru napisao da su demonstranti u Mičigenu „veoma dobri ljudi“ i sugerisao da guvernerka Grečen Vitmen, inače iz redova Demokratske stranke, treba da postigne dogovor sa njima.

„Guvernerka Mičigena treba malo da im izađe u susret i ugasi vatru. To su veoma dobri ljudi, ali su ljuti. Oni žele nazad svoje živote. Neka se vidi sa njima, razgovara i napravi dogovor“, napisao je predsednik SAD.

Portparl policije u Mičigenu rekao je za En-Bi-Si njuz da je demonstrantima zakonom dozvoljeno da nose oružje u Mičigenu, pa i u Senatu, sve dok to čine sa „namerom koja je u skladu sa zakonom“ i dok je oružje vidljivo.

Vanredno stanje trebalo je da istekne noćas. Danas je guvernerka Grečen Vitmer potpisala izvrši dekret kojim se okončava staro vanredno stanje i na snagu stupa novo do 28. maja, navodi CNN.

U Mičigenu je korona virusom zaraženo više od 41.000 ljudi, a umrlo je oko 4.000.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)